Forma-1

Van élet a Ferrari után is

felipe massa (felipe massa, ferrari, )
felipe massa (felipe massa, ferrari, )

Rubens Barrichello próbálta meg tartani a lelket honfitársában, az olasz Forma-1-es csapattól távozó Felipe Massában.

„Nagyon sajnálom Felipét, ugyanakkor én tudom jól, hogy van élet a Ferrari után is. Bizonyíték erre, hogy a Brawnnál kötöttem ki. Minden nagyszerű volt, voltak dolgok, amik jobbak voltak, mint a Ferrarinál” – mondta Rubens Barrichello a Total Race-nek arról, hogy honfitársa már csak az év végéig marad Maranellóban.

Felipe Massa kedden jelentette be, hogy a szezon végén elválnak az útjai az olasz istállóval. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja a 32 esztendős brazil, az ugyanakkor már biztos, hogy a finn Kimi Räikkönen lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-től.


Felipe Massa az év végén elhagyja a Ferrarit
Fotó: DPPI

„A Ferrarinak vezetni az egyik leglátványosabb dolog, amit az ember ebben a sportban elérhet. Ám miután távozol, akkor valamilyen szinten felszabadulsz, kisebb a nyomás és az interjúkon is szabadabban lehet beszélni” – folytatta Barrichello. „A mostani állapot fájdalmas, de az élet nem áll meg. Persze az én helyzetemet nem lehet összehasonlítani Massáéval, mert mikor én eldöntöttem, hogy elhagyom a Ferrarit már szerződésem volt a Hondával. De Felipe egy jó pilóta, biztos vagyok benne, hogy lesz helye a következő szezonban. Talán a Lotus lenne a legkézenfekvőbb. A lényeg, hogy ott kössön ki, ahová a szíve húzza – és ahol tárt karokkal fogadják.”

A 41 esztendős Barrichello nem beszél a levegőbe: miután 2005 végén otthagyta a Ferrarit, lehúzott három évet a Hondában, egyet a Brwannál, valamint további kettőt a Williamsnél. 2009-ben a Brawn pilótájaként a harmadik helyen végzett a világbajnokságon. 326 verseny után vonult vissza a száguldó cirkusztól, hogy még egy szezont lenyomjon az IndyCarban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik