Forma-1

Így segíthet Raikkönen Alonsónak

Alonso-Raikkonen (kimi raikkonen, fernando alonso, )
Alonso-Raikkonen (kimi raikkonen, fernando alonso, )

Mark Webber szerint remek párost fog alkotni a finn és a spanyol versenyző a Ferrarinál.

Szerda óta mindenki azt találgatja, vajon milyen lesz majd Fernando Alonso és Kimi Räikkönen párosa a Ferrarirnál. Az egyik tábor szerint két ilyen kaliberű versenyző nem fér meg egymás mellett, míg mások úgy gondolják, ez egy igazi álomduó. Utóbbi véleményt osztja Mark Webber, a Red Bull ausztrál versenyzője is, aki az idény végén visszavonul az F1-től.


Webber talán ellátja tanácsokkal a riválisokat
Fotó: DPPI

„Szerintem Fernando pozitívan fogja lereagálni ezt a lépést. Gondolok itt arra, hogy szombatonként, az időmérőn sokkal jobban kell majd nyomnia a gázpedált – ez pedig tetszeni fog neki. Kimi segíteni fog benne, hogy a kvalifikáción jobban teljesítsen. Vasárnaponként nincsenek kérdőjelek: mindannyian tudjuk, mennyire remek pilóta. Emellett mindenkinek bizonytani akar majd, Kimi pedig inspirálni fogja” – mondta az ausztrál.

Webber szerint nem csak a Ferrari, hanem a száguldó cirkusz rajongói is jól jártak ezzel az igazolással. A veterán versenyző úgy véli, hogy számos néző fogja követni és élvezni a két pilóta versengését, amely a sportágnak is nagyon jót fog tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik