Forma-1

Ricciardót hagyja majd nyerni a Red Bull

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

Daniel Ricciardo meg van győződve arról, hogy a Red Bull Sebastian Vettel csapattársaként is hagyja majd futamokat, esetleg vb-címet nyerni.

A Mark Webber helyére kerülő Daniel Ricciardo nem tart attól, hogy örök másodhegedűs lesz a Red Bullnál, annak ellenére sem, hogy a jó eséllyel négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lesz a csapattársa 2014-től. Az ausztrál azért nem titkolja, hogy kicsit ideges, de az érzéseibe kíváncsiság is vegyül.

“Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel gyorsabb tudok lenni egy nagy csapatban” – nyilatkozta Ricciardo. “Ez a legnagyobb lehetőség, amit valaha kaptam, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy tényleg a világ egyik legjobbja vagyok-e. Nincs is annál nagyobb kihívás, mint a legjobb ellen küzdeni.”

Fotó: AFP

Olyan keményen fogok dolgozni, amennyire csak tudok. Ha legalább olyan jó tudok lenni, mint Sebastian, már elégedett leszek. És ha legyőz, akkor legalább megpróbáltam. Hiszek a képességeimben, a Sebastian elleni párharc minden kérdésre választ ad majd.”

Ricciardo szerint a Red Bull nem fog az útjába állni, ha jobb Vettelnél. “Hogy mehetek-e a győzelmekért és a bajnoki címért? Persze. Világosan a tudtomra adták, hogy ha gyors vagyok és bennem van a győzelem, nem fognak megállítani.”

Ricciardo szerint az idén már nagyon nehéz lesz megállítani Vettelt. “Amíg van matematikai esély, addig nincs vége semminek. De azzal a kiegyensúlyozottsággal, amilyen Sebastiannak van, a többieknek csak balesetekkel és kiesések esetén lehet esélye. Mert ha Sebastian nem is nyer, ott van a dobogón.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik