Forma-1

Räikkönen örül a nagy visszatérésnek

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

A 2014-től ismét a Ferrari alkalmazásába álló finn alig várja, hogy együtt dolgozhasson Fernando Alonsóval.

Szerdán egy óriási kérdőjel egyenesedett ki a Forma-1 világában miután bejelentették, hogy Kimi Räikkönen a szezon végén elhagyja a Lotust és visszatér a Ferrarihoz. Ráadásul a csapattársa a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lesz, mivel Felipe Massa közölte: új csapat után néz.


Kimi Räikkönen már csak pár futamon lesz a Lotus versenyzője
Fotó: MTI/EPA

Épp Alonsonál és Lewis Hamiltonnál láthattuk, hogy két dudás nem igen fér meg egy csárdában, ha a száguldó cirkuszról van szó, ám a finnek 2007-es világbajnoka már alig várja a közös munkát a spanyollal:

„Nagyon örülök, hogy visszatérek Maranellóba, ahol három szép és sikeres esztendőt töltöttem el korábban. Számos emléket őrzök ebből az időszakból, természetesen a világbajnoki cím ezek közül a legkedvesebb – felejthetetlen élmény. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak Alonsóval azon – akit nagyszerű versenyzőnek tartok –, hogy olyan sikereket érhessünk el, amilyeneket a csapat megérdemel” – idézi a Ferrari honlapja a finnt.

Alonso röviden kommentálta a finn versenyző érkezését, mondván: „Üdvözlöm az új útitársamat.”

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2002-től 2006-ig a McLarennél versenyzett, majd a Ferrarinál töltött három év után visszavonult, s ralizni kezdett. A száguldó cirkuszba tavaly tért vissza, s a Lotusszal a harmadik helyen végzett az egyéni pontversenyben. Jelenleg a negyedik helyen áll.

Räikkönen két évre kötelezte el magát régi-új istállójához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik