Forma-1

Räikkönen: vissza a jövőbe, irány a Ferrari

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

24 órán belül bejelenti a Ferrari, hogy a 2014-es szezonban az Alonso-Räikkönen párossal feszülnek neki a világbajnoki cím megnyerésének - írja a BBC.

A 34. éves Kimi Räikkönen visszamegy a jövőbe és jövőre újra 28 évesnek érezheti magát, hiszen 2007-es világbajnoki címe és 2009-es távozása után visszatér Ferrarihoz. Legalábbis a BBC ezt állítja. Információjuk szerint a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo hétfőn jóváhagyta a döntést, így a az olasz csapat megállapodott a finn versenyzővel, akinek érkezését várhatóan szerdán jelenti be a Ferrari.


Kimi Raikkönen már három évig ült a tűzpiros autó volánja mögött
Fotó: AFP

Mindez azt jelenti, hogy Felipe Massa nyolc esztendő után búcsúzik Maranellóból. Fernando Alonso, a maranellói gárda kétszeres világbajnoka, aki nem mellesleg jelenleg első pilótája is a csapatnak a Twitteren válaszolt a rajongók helyzetet firtató kérdéseire.

„Vasárnap már közöltem a médiával, hogy nem fogok neveket említeni a jövő év vonatkozásában, mert tisztelem Felipét” – írta a spanyol. „Keményen és szorosan egymást segítve dolgoztunk együtt az elmúlt négy évben, hogy a maximumot hozzuk ki a Ferrariból. Bármilyen döntést is hoz a csapat, az megfelelő lesz, és továbbra is minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a Ferrarinak.”

Hogy a két világbajnok pilóta között hogyan kívánja elosztani a vezérürü szerepet a Ferrari, arról sejtelmünk sincs.

A BBC már azt is tudni véli, hogy Räikkönen helyét Nico Hülkenberg veheti át a Lotusnál, ám a hírek szerint Felipe Massa is esélyes az enstone-i gárda ülésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik