Forma-1

Hajnalban pisiltették Alonsóékat

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség újra lecsapott a Forma-1-es pilótákra, kedden kora reggel Fernando Alonsót és két újoncot is meglátogattak. A spanyol pilóta ma a leendő csapattársáról is beszélt.

Az nem világos, hogy csak a közösségi média hangsúlyos jelenléte miatt hallunk-e erről többet, vagy mostanában nagyon rákapcsolt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a Forma-1-ben, mindenesetre ma idén már negyedszerre ellenőriztek F1-pilótákat.

A WADA ellenőrei kedden kora reggel Fernando Alonsót, a williamses Valtteri Bottast és a marussiás Max Chiltont látogatták meg – legalábbis eddig ők számoltak be a látogatásról a Twitteren.

“Doppingellenőrzés otthon. Utána vissza az ágyba” – írta Alonso.

“Reggel 6-os meglepetésébresztő, pisi egy palackba, miközben valaki figyel. Első alkalom” – közölte Bottas.

“Nos, 6-kor vége volt az alvásnak, a doppingellenőrök kopogtattak nálam. Most először fordult elő a 12 éves versenyzői karrieremben” – jelezte az angol Chilton.

Ahogy már korábban is írtuk, az F1-esek kőkeményen, más élsportolók szintjén edzenek, így a teljesítményjavító szerek használata is ugyanolyan rizikót jelentene, ugyanannyira sportszerűtlen lenne, mint más sportágakban, ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) teljes mértékben együtt is működik a WADA-val.

Érdekes módon Alonso idén már másodszorra kerül bele a szórásba, a szezon kezdetén meglátogatták már egyszer a spanyolt.

Alonso természetesen nem csak a fenitek miatt érdekes most, a kétszeres bajnok a 2014-es csapattárs bejelentésére is vár. Állítólag naygon szeretné Felipe Massát megtartani, és Kimi Räikkönen szinte biztosra vehető érkezése akár el is üldözhetné a csapattól, de ő maga azt mondja, ezekből semmi sem igaz.

“Nagyon tisztelem Felipét, így egyszerűen nem mondhatok neveket a jövő évvel kapcsolatban. Az elmúlt négy évben szorosan együttműködve dolgoztunk, hogy a maximumot hozzuk ki a Ferrariból. De bárhogy is döntsön a csapat, az megfelel majd nekem, és ezután is azért dolgozunk majd (a csapattársammal), hogy a legjobb eredményeket adhassuk a Ferrarinak” – mondta.

A Ferrarinál 2010 óta versenyző, elvileg 2016-ig szerződéssel rendelkező Alonso újra hűséget fogadott a maranellói alakulatnak: “Ez az életem, a csapatom, a második családom, itt vannak a barátaim.”

A Ferrari a mai nap folyamán vagy szerdán jelentheti be a 2014-es felállását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik