Forma-1

Räikkönen ultimátumot adott a Lotusnak

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Kimi Räikkönen jelenleg nem tárgyal a Lotusszal a szerződéshosszabbításról, bizonyos garanciákat vár, mielőtt hajlandó 2014-ről beszélni. A ferraris visszatérés is a pakliban van még.

A Red Bullnál a hét elején már rendeződött a 2014-es pilótafelállás, a bajnokcsapat Daniel Ricciardót ülteti a távozó Mark Webber helyére, de a pilótapiac ettől még nem fagyott be, a nagyágyú Kimi Räikkönen jövője továbbra is nyitott. Hosszabbíthat a Lotusszal, de talán a Ferrarinál is lenne helye.

Csütörtökön Monzában a 2007-es bajnok elárulta, hogy jelenleg nem tárgyal a mostani csapatával, amíg nem adnak neki bizonyos biztosítékokat – bár a Lotusnál cáfolják, szinte biztosan anyagi, pénzügyi kérdésekről van szó -, addig nem is lesz előrelépés.

“Tudják, hogy jelenleg miért nem lépünk tovább, és amíg nem rendezik ezeket a dolgokat, addig nem is fogunk beszélni a jövő évről. Ilyen egyszerű. Nagyon jól tudják az okokat” – mondta.

Räikkönen korábban a Red Bullnál is képben volt, de azt mondja, nem volt számára meglepetés, hogy Ricciardót választották helyette: “Nem hiszem, hogy valamit elrontottunk volna, valószínűleg csak valami mást akartak. De kérdezzék meg őket, én nem tudom. Nem zavar a dolog, rendben van, nem először fordul elő ilyesmi. Van olyan, hogy tárgyalunk, aztán nem lesz belőle semmi.”

A finn ferraris visszatérésében lenne logika mindkét fél számára, hiszen Maranellóban biztos és erős anyagi háttér, kiszámítható fizetés várná, a csapat pedig egy Felipe Massánál jóval eredményesebb pilótát kapna, de az egók, egyesek önbecsülése akadály lehet.

Räikkönen visszahívásával az elnök, Luca di Montezemolo elismerné, hogy 2009-ben hibáztak, amikor Fernando Alonso (és szponzora, a Santander) kedvéért egy évvel a szerződés lejárta előtt elküldték a finnt. Úgy tudni, a viszony azóta sem túl rózsás Räikkönen és Montezemolo között, de a versenyző azt mondja, nála ez nem szempont, nem lenne akadály:

“Sosem tartottam haragot senkivel, persze jó néhány dolgot lehetett volna másképp intézni a múltban. De nem csak a Ferrarinál, ez minden csapatra igaz.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik