Forma-1

Nem kapkodnak az új Red Bull-ifjonccal

toro rosso (toro rosso, red bull, )
toro rosso (toro rosso, red bull, )

Daniel Ricciardo jövő évi előléptetése igazolja a Toro Rosso munkáját és létét, állítják, de az újabb Red Bull-nevelt kiválasztását nem kapkodják el.

A Red Bull Racing hétfőn este bejelentette, hogy az év végén távozó Mark Webber helyére a veterán honfitársát, a Toro Rossó-s Daniel Ricciardót ültetik.

Bár a kiscsapat főnöke, Franz Tost korábban azt mondta, szerinte ráférne még egy év tanulás Ricciardóra, mielőtt a bajnoki alakulathoz kerül, pilótája előléptetésének így is örül, hiszen ez az ő munkájuk elismerése is egyben.

“Amikor Dietrich Mateschitz megvette a Toro Rossóvá vált csapatot, leszögezte, hogy az alakulatot egyértelműen a fiatal pilóták nevelésének utolsó lépcsőjeként képzeli el, mielőtt a nagycsapathoz kerülnek. Daniel előléptetése igazolja a Red Bull utánpótlásprogramjában végzett munkát, és bizonyítja, hogy itt nálunk, a Toro Rossónál jó nevelést kapott” – mondta az osztrák szakember.

“Nagyon örülünk, hogy ezzel a lépéssel Sebastian Vettel nyomdokaiba lépett” – vont párhuzamot a Toro Rosso eddigi egyetlen, de egyben végtelenül jól sikerült “termékével”.

Tost korábban azt mondta, hogy előléptetés híján akár mindkét pilótájukat megtartják 2014-re, így szinte biztos, hogy Jean-Eric Vergne jövőre is marad az STR-nél, de Ricciardo helyét még be kell tölteni.

Az egyetlen reális jelöltnek a tavaly a GP3-ban és a Formula Renault 3.5-ben egyszerre óriásit alakító portugál Antonio Felix da Costa látszik, aki a nyári ifjoncteszten is vezette mindkét Red Bull-csapat F1-esét, Tost azonban azt mondja, nem akarnak kapkodni.

“Hogy ki kerül Daniel helyére a Toro Rossónál, azt még megfontoljuk, áttekintjük az összes lehetőséget, és csak később döntünk. Nem sürget minket semmi” – szögezte le.

Felix da Costán kívül a Red Bull-programban ott van még a GP3-ban a ralilegenda fia, Carlos Sainz Jr. és az orosz Danyiil Kvjat is, de világos, hogy egyikük sem F1-kész még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik