Forma-1

Buttonból nem lesz csapatfőnök

Jenson Button (jenson button, )
Jenson Button (jenson button, )

Bár a visszavonulás még arrébb van, Jenson Button már most biztos benne, hogy a versenyzői karrierje után nem fog saját Forma-1-es csapatot igazgatni.

Jenson Button jövő januárban, 34 évesen a Forma-1-es mezőny második legöregebb pilótája lesz a nála egy kicsit idősebb Kimi Räikkönen mögött, de ha hinni lehet a híreknek, egyelőre még messze a visszavonulás, hamarosan hároméves szerződéshosszabbítást írhat alá a McLarennel.

A 2009-es bajnok pár évig valószínűleg a pályán lesz még, azonban gondol azért a távolabbi jövőre is, legalábbis abban biztos, hogy mit nem akar csinálni, ha egyszer felhagy a versenyzéssel. Button azt mondja, saját csapatot semmiképp sem indít majd az F1-ben.

“A példaképem, Alain Prost a kilencvenes évek végén alapított egy csapatot, de nem ment a dolog” – utalt az 1997 és 2001 működő, végül összeomló Prost Grand Prix-ra az angol.

“Emlékszem, beszélgettem vele arról, hogy milyen volt ez, és azt mondta, élete legstresszesebb időszaka volt, még annál is keményebb, mint amikor Ayrton Senna ellen küzdött. Azt mondta, sosem volt megállás. Aludni sem tudott. Egy időben egyáltalán nem aludt. Azt mondta, nagyon durva volt. Igen, érdekes kihívás, az biztos, de én nem vágyom ilyen fajta kihívásra” – szögezte le.

Ha tippelni kellene, mihez kezd Button, ha egyszer szögre akasztja a bukósisakot, nem túl légből kapott azt mondani, hogy (fél)profi triatlonos lesz.

A harmincas évei második felében még valószínűleg meglesz az erőnléte ehhez a fajta sporthoz, a rajongása pedig közismert, évek óta komoly versenyeken vesz részt, fél és teljes Vasember-viadalokon is értékelhető eredményeket ér el, pedig most csak a hobbija a dolog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik