Forma-1

Ricciardónak tényleg szűk a Red Bull

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

A Toro Rossó-s Daniel Ricciardo úgy érzi, hogy készen áll a Red Bull-os előléptetésre, de azt sem cáfolja, hogy valóban szűk számára a bajnokcsapat jövő évi autója.

Bár az eredetileg Belgiumra várt bejelentés elmaradt, a Red Bull azt kommunikálja, hogy még mindig keresi Mark Webber utódját, azért félig-meddig nyílt titok, hogy a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo a favorit.

Ugyan a Toro Rosso főnöke, Franz Tost, valamint a háromszoros bajnok Niki Lauda is úgy véli, hogy 24 éves ausztrálnak jót tenne még egy év felkészülés az STR-nél, a pilóta a Daily Telegraph-nak arról beszélt a hétvégén, hogy érzése szerint készen áll az előléptetésre.

“Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy ha tényleg én kapok lehetőséget arra, hogy Vetel mellett versenyezzek, akkor az cseppet sem lesz könnyű. De szeretnék lehetőséget kapni, hogy bizonyítsam, megvan bennem, ami kell, ezen felül pedig önmagamnak is, hogy képes vagyok az élmenőkkel küzdeni.

Ha nem sikerül, akkor is legalább megpróbáltam. De én hiszek benne, hogy sikerülni fog” – mondta.

Sokan meg vannak győződve róla, hogy Ricciardo választása azt jelentené, hogy a Red Bull egyértelmű, talán még Webbernél is nyíltabb második számú pilótát akar Vettel mellé, de az ausztrál nem aggódik emiatt.

“Azt hiszem, erről én sem tudok többet, mint mások. Idén Malajzia, pár éve Silverstone” – utalt a vitatott és be nem tartott csapatutasításokra, a Vettel-Webber csörtékre. “De nem is agyalok ilyesmin, amennyire én tudom, a csapatnál nagyon is szem előtt tartják az egyenlőséget.”

A múlt héten német források arról írtak, hogy Ricciardo esélyeit ronthatja, hogy a széles csípője miatt nem fér el az Adrian Newey által 2014-re még a korábbiaknál is szűkösebbre tervezett Red Bullban. Az ausztrál megerősítette az alkati probléma tényét.

“Igen, széles a csípőm. Nem konkrétan a seggem nagy! Azt hiszem, ezt örököltem. Már a Toro Rossóhoz kerülésem idején is több üléspróbára volt szükség, alaposan át kellett nézni a pilótafülkének azt a részét, és szélesíteni kellett rajta, hogy ne a puszta karbonon üljek. És naná, én is hallottam már róla, hogy Adrian előszeretettel épít kis autókat. De nem sokat tehetek, még ha durva fogyókúrába kezdenék, a csípőm akkor is ugyanakkora marad.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik