Forma-1

Massa a Saubernél kilincsel

felipe-massa(210x140)(1).jpg (felipe massa, )
felipe-massa(210x140)(1).jpg (felipe massa, )

Svájci sajtóértesülés szerint Felipe Massa volt csapatánál, a Saubernél is érdeklődik 2014-gyel kapcsolatban, de lehetséges, hogy a saját menedzsere és a Ferrari is "ellene dolgozik" ezen a téren.

Felipe Massának még egy-két futama van arra, hogy bizonyítsa, megérdemli az újabb szerződéshosszabbítást a Ferrarinál. A brazil is tisztában van azzal, 2014-re nem garantált a helye a maranellói csapatnál, ezért keresi a lehetőségeket.

Úgy tudni, kopogtatott már a Force Indiánál, valamint egykori csapatánál, a Ferrarival régóta szoros szövetségben lévő Saubernél is. Az utóbbi alakulat jövőre az orosz Szergej Szirotkint biztosan beveti, de a másik hely sorsa még nyitott. A svájci Blick veterán újságírója, Roger Benoit hozzáteszi, hogy az orosz kapcsolat mellett a Saubernél jól jöhet egy Ferrari-kötődésű pilóta jövőre, az ugyanis akár árengedményt is jelenthet számukra az új turbómotorokból.

Massának azonban épp a Ferrari és saját menedzsere, Nicolas Todt tehet keresztbe a Saubernél, ugyanis a francia szakember egyengeti az idén a Marussiában ülő tehetség, Jules Bianchi karrierjét is. A 24 éves újonc a kora és a benne rejlő potenciál mellett azért is lépéselőnyben lehet, mert bár Todt számos pilótát menedzselt már, a francia ifjonc az első, akit a kezdetektől fogva ő nevelt, személyes ügy a befuttatása.

“Bár csak egy kiscsapatnál van, kimondhatjuk, hogy Jules már most felhívta magára a figyelmet a Forma-1-ben. Ritkán sikerül ez bárkinek. A Ferrari figyeli az eredményeit, ugyanis szeretnék, ha egy középcsapatnál folytatná a pályafutását, mielőtt aztán egy napon hozzájuk kerül” – mondta Todt Bianchiról.

Az egykori Ferrari-főnök, mostanra FIA-elnök Jean Todt fia a Belga Nagydíj hétvégéjén járt is a Sauber motorhome-jában, írja a svájci Speed Week. Hogy Massáról vagy Bianchiról volt szó, nem tudni.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a fentiek ellenére azt mondja, továbbra is Massa a favoritjuk.

“Ne feledjük, mindenki szeretne a Ferrarinál versenyezni. Majd meglátjuk. Én természetesen legszívesebben Felipét tartanám meg, mert Felipe egy igazán jó fickó, nagyon elkötelezett a csapat iránt, és ha megnézzük, nem sok olyan versenyző van, akire ki lehetne cserélni úgy, hogy azonnal hozza az eredményeket” – mondta az olasz a Forma-1 hivatalos oldalának.

“Persze ehhez jó eredmények kellenének Felipétől, épp ezért nem is akarjuk elkapkodni a döntést. Azonban amint döntöttünk, nyilvánosságra is hozzuk, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk a pletykáknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik