Forma-1

A McLaren is tárgyalt Räikkönennel

Kimi Raikkönen (kimi räikkonen, )
Kimi Raikkönen (kimi räikkonen, )

A McLaren csapatfőnöke elárulta, hogy tavaly ők is megkeresték Kimi Räikkönent. Martin Whitmarsh szerint a finn idén mindenképp el akarja hagyni a Lotust, azonban úgy tűnik, a McLarenhez most nem várják.

Jenson Button idén negyedik – ezúttal siralmas – évét tölti a McLarennél. A 2009-es bajnok ugyan nem központi figurája a pilótapiacnak, de a nyitott Red Bull-os és ferraris helyek kapcsán a múlt hétvégén Belgiumban bedobta, hogy 2014-re még nincs aláírt szerződése a wokingi csapattal, elvileg szabad.

Az angol vasárnap már visszakozott, hangsúlyozta, hogy csak viccelődött, csipkelődött egy kicsit, nem gondol a távozásra.

“Csak őt akartam egy kicsit húzni” – utalt a megszólaláskor mellette lévő csapatfőnökre, Martin Whitmarsh-ra. “Nem volt szép tőlem, de csak a tényt közöltem. Nem megyek sehova, itt maradok. Való igaz, hogy idén nem megy túl jól számunkra, de fog még, én jól érzem itt magam, és úgy gondolom, sok mindent elérhetünk még együtt.”

Hétfőn Whitmarsh is nyilatkozott, kategorikusan nem jelentette ugyan ki, hogy 2014-ben is a mostani felállással indulnak majd, de azt mondta, szeretnék megtartani Buttont és az idén érkezett Sergio Perezt is:

“Azt hiszem, a srácok megérdemelnek egy újabb, jobb esélyt. Megfelelő munkát végeztek idén, mindketten jó pilóták. A jövő évben jobb McLarent érdemelnek, bízunk benne, hogy meg tudjuk majd adni nekik.”

A The Times úgy tudja, hogy Button 2015 végéig szóló szerződéshosszabbítását a McLaren a jövő héten, a csapat alapításának 50. évfordulós jubileumi hetén jelentheti majd be.

A fentiek fényében érdekes, ahogyan Whitmarsh a Forma-1 hivatalos oldalának adott keddi interjújában beszélt a Lotus, a Red Bull és a Ferrari között vaciláló Kimi Räikkönenről. Többek között elárulta, hogy tavaly ők is megpróbálták visszacsábítani egykori pilótájukat, és egyértelműen a jelent sem zárta ki.

“Tavaly tárgyaltunk vele, de ilyen-olyan okokból nem jött össze. Idén nem tárgyaltunk – legalábbis eddig” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte Räikkönen mindenképp szeretné elhagyni a Lotust az év végén.

“Világos, hogy Kimi nagyon szeretne máshova menni, de érzésem szerint nem fog neki sikerülni, szóval majd meglátjuk, hogyan folytatja tovább a Lotusnál. Kimi mindig is nagyszerű versenyző volt, én nagy rajongója vagyok. Egyelőre nagyon sok a spekuláció, majd meglátjuk, mi lesz.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik