Forma-1

Sisakfólia vetett véget Räikkönen sorozatának

Kimi Raikonnen (kimi raikkonen, abu dzabi nagydíj, abu-dzabi nagydíj, )
Kimi Raikonnen (kimi raikkonen, abu dzabi nagydíj, abu-dzabi nagydíj, )

A Lotus szerelői az első kerékcserénél ugyan kiszedték a finn autójának hűtőcsatornájából a letépett fóliát, de már túlságosan felmelegedett a bal oldali első féktárcsa, hogy folytathassa a versenyt.

Kimi Räikkönen a Belga Nagydíjig 27 egymást követő versenyen a pontszerzők között végzett, ám ez a sorozat most megszakadt. A finnek a huszadik körben ki kellet állnia, ugyanis versenyautójának bal első fékje túl korán melegedett túl – olvasható az f1.hirek.hu-n.

„Nem volt értelme folytatni. Kordában tartottuk a fékproblémát, amíg lehetett, de utána fel kellett adnunk a versenyt. Sok futamon célba értünk, jó volt a megbízhatóság, viszont egy napon úgyis elfogy a szerencsénk, és ez a mai napon következett be” – vélekedett a szerencsétlenségről Räikkönen.

Räikkönen a boxban
Fotó: AFP

Legutóbb a 2009-es Német Nagydíjon esett ki a pilóta. Most egy letépett sisakhűtő okozta a galibát. Ugyan a szerelők kiszedték a szemetet a kocsiból az első bokszkiállásnál, a féktárcsa addigra már menthetetlen állapotba került

„Ha mindkét (első) féktárcsa túlmelegedett volna, akkor gondolhatnánk, hogy a hűtés nem volt megfelelő, de csak az egyik féktárcsával volt baj” – nyilatkozta Eric Boullier csapatfőnök az Autosportnak.

A hétvégi Forma-1-es futamot Sebastien Vettel nyerte, mögötte Fernando Alonso és Lewis Hamilton végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik