Forma-1

Akárki mondja, Ricciardo még nem a Red Bullé!

Daniel Ricciardo, Mark Webber (daniel ricciardo, mark webber, )
Daniel Ricciardo, Mark Webber (daniel ricciardo, mark webber, )

Mark Webber szerint már biztos, hogy jövőre Daniel Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa, a Belgiumban tizedik pilóta viszont nem tud erről semmit. A csapatfőnök tovább ködösít.

Bár hivatalosan még semmilyen döntés nincs, a Belga Nagydíj előtt az ausztrál Channel 10-nek nyilatkozva Mark Webber elkotyogta, hogy a Red Bull fiatal honfitársát, a Toro Rossó-s Daniel Ricciardót ülteti majd a helyére 2014-ben.

“A döntés megszületett, tudjuk, ki lesz az. Jó hír ez neki és jó hír Ausztrália számára” – mondta a visszavonuló veterán.

A felvetésre a futamgyőztes Vettel is reagált a leintés után, ezt mondta: “Logikus lenne Ricciardo, hiszen régóta a Red Bull-lal van. Egyesek mondhatják, hogy még nem áll készen, de vajon én készen álltam annak idején?”

A csapatfőnök, Christian Horner igyekezett ködösíteni: “Nem hallottam még olyat, hogy egy versenyző szerződtetett volna egy másikat” – utalt Webber “bejelentésére”. “Bőven van még mit mérlegelnünk, majd a maga idejében eláruljuk, mire jutottunk. Van még időnk a döntésre.”

A főnök egy kicsit későbbi interjúban bővebben is beszélt: “Spekuláció van bőségesen, de egyelőre semmilyen szerződés nincs aláírva. Szóval ahogy már mondtam, van időnk a mérlegelésre, Monza előtt pedig biztosan nem teszünk semmilyen bejelentést. Mark természetesen nem tud minden tárgyalásunkról. Majd he lesz mit bejelentenünk, akkor megtesszük.

Mindkét Toro Rosso-pilótának a Red Bull Racinggel van szerződése, csak kölcsönben vannak a Toro Rossónál, szóval, bármikor használhatjuk őket. Miattuk nem kell izgulnunk, ők a Red Bull programjának termékei, azért nem kapkodunk, mert minden más lehetőséget is meg akarunk vizsgálni. Jövőre komoly űrt kell betölteni, a lehető legerősebb párost akarjuk, ezért bölcs dolog minden lehetőséget megvizsgálni. Még minket is meglepett, hogy milyen opciónk adódtak.”

Horner hangsúlyozta, hogy az nem szempont, hogy Vettel örülne-e annak, ha egy másik bajnokot, sztárpilótát ültetnének mellé:

“Őszintén szólva Sebastiannak nincs beleszólása, vétója, nem kell az áldása a másik hely betöltéséhez. Nyilván versenyképes csapattársat akar, aki ugyanúgy tudja majd hajtani, mint Mark tette. De véleményt semmilyen formában nem nyilvánított. Tudja, hogy ez a csapat döntése.”

A Belga Nagydíjon a 19. helyről indulva pontot szerzett Ricciardo maga is próbálta terelni a témát az állítólagos igazolásról, de elég óvatosan fogalmazott. “Amíg saját magam nem hallom ezt a bejelentést, addig semmit nem vehetek biztosra” – nyilatkozta Ricciardo a célba érés után.

“Azt mindannyian tudjuk, hogy Mark már korábban is jól ráérzett későbbi döntésekre. Sokszor nagyon beletrafált, de amíg ezt nem élem át, nem adom át magam az eufóriának. Annak örülök, hogy Mark támogat, bóknak veszem” – folytatta fülig érő szájjal Ricciardo. “Helmut Marko ugyanakkor még nem hívott fel, ha így lenne, már mindenki tudna erről!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik