Forma-1

Hamilton mögé rendelik Nico Rosberget?

Hamilton és Rosberg (hamilton, rosberg, )
Hamilton és Rosberg (hamilton, rosberg, )

A Mercedes istálló két versenyzője között ugyan nincs nagy különbség, de a világbajnoki verseny miatt előbb-utóbb le kell tenniük a voksot - alighanem Lewis hamilton mellett.

Sebastian Vettel előnye a világbajnoki pontversenyben féltávnál ugyan 48 pont a negyedik Lewis Hamilton előtt, de a 6. futamon, a Monacoi Nagydíjon és a 8., Brit Nagydíjon elért Rosberg győzelmek, illetve a 10., Magyar Nagydíj Hamilton diadal óta a Red Bullnál különösen figyelnek a Mercedesre.

Nem csoda, a német istálló felszálló ágban van. „Felettébb komolyan vesszük a Mercedest – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull osztrák tanácsadója a német Auto Bildnek. “Mi tavaly pontosan negyvennyolc ponttal álltunk Alonso mögött, ennek ellenére bajnokok lettünk. A Forma-1.ben gyorsan fordulhat a kocka. A Mercedesnél most érzik az esélyt, ezért minden bizonnyal Hamilton mögé állnak.”

Kérdés, mit gondolnak erről a Mercedesnél? Niki Lauda szava ebben a kérdésben nyilván döntő, hiszen az “ezüst nyíl” társtulajdonosa. Az egykori osztrák világbajnok állítja a Mercedesnél továbbra sem lehet szó csapatsorrendről. „Nálunk egyértelmű a szereposztás: mindenki legjobb tudása szerint versenyezhet. Még messze nem vagyunk olyan helyzetben, hogy döntenünk kelljen. A kérdést tehát nyitva hagyjuk mindaddig, amíg valóban komoly nem lesz a helyzet” – jelentette ki a háromszoros világbajnok az Auto Motor und Sportnak.

A Belga Nagydíjon jövő hétvégén meglátjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik