Forma-1

Hamilton a leggyorsabb idén

lewis hamilton (lewis hamilton, )
lewis hamilton (lewis hamilton, )

A megszerzett rajtkockákat tekintve a Mercedes brit versenyzője áll a legjobban.

A nyári szünet a legalkalmasabb arra, hogy egy kicsit foglalkozzunk a statisztikákkal is, a német Auto, Motor und Sport pedig pont így tett. A szaklap cikkéből kiderül, hogy Lewis Hamilton a leggyorsabb a mezőnyben, pedig a brit csak a Magyar Nagydíjon tudott először nyerni a szezon során. A lap mindezt arra alapozza, hogy a Mercedes versenyzőjének a legjobb a mutatója, ha a rajtkockákat vesszük figyelembe, az ő átlaga 2,36, míg Sebastian Vettelé 2,45. Ebben a rangsorban Nico Rosberg a harmadik, neki 4-es a teljesítménye.

Érdekesség, hogy idén eddig a fent említett három pilóta indult csak a pole-ból: Hamilton négyszer, a két német pedig három-három alkalommal.


Lewis Hamilton hazánkban nyert először a Mercedesszel
Fotó: MTI

A legerősebb pilóta Vettel, igaz, ez a világbajnoki pontverseny állásából is világosan kiderül. A Red Bull német versenyzője eddig 1278 kilométert tett meg az élen autózva. Fernando Alonso követi a sorban jelentősen lemaradva: a spanyol 404 kilométert haladt az első helyen.

Kimi Räikkönen eddig a legmegbízhatóbb pilóta, nem elég, hogy a technikai problémák sokszor elkerülik, de ő az egyedüli, aki eddig minden futamon szerzett pontot. Más kérdés, hogy a finn hátránya így is 38 pont Vettel mögött.

Ami a negatív mutatókat illeti: Pastor Maldonado, a Williams venezuelai versenyzője a legveszélyesebb; a Toro Rossót sújtja a legtöbb technikai probléma; a Williams pedig a leglassabb, ami a bokszutcai tevékenységet illeti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik