Forma-1

Tovább kevernek Alonsóval

fernando alonso (fernando alonso, ferrari, )
fernando alonso (fernando alonso, ferrari, )

A Magyar Nagydíjon röppent fel, hogy a Daniel Ricciardo és Kimi Raikkönen mellett a Red Bull Fernando Alonsót is Mark Webber lehetséges utódjai közé sorolhatja.

A hír napvilágra kerülése utána a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem volt hajlandó egyértelműen kizárni az Alonso-vonalat, sőt, azóta is csak lebegteti a témát.

“Hülyeség! Miért tárgyalnék én a kis Sainzról, aki már rég a Red Bull-program tagja?” – mondta a német Sport Bildnek arra utalva, hogy valóban Alonso lehetett a téma.

A Red Bull pilótaprogramját vezető Helmut Marko szintén nyitva hagyta a kérdést: “Nem is emlékszem már, hogy a Red Bullról vagy a spanyol borokról beszéltünk” – állította a német Sky-nak.

A hét elején a Red Bull-vonal realitását erősítette, hogy a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo példátlan módon kelt ki Alonso ellen, a Ferrari saját honlapján közölték mindenkivel, hogy a vezér a pilóta születésnapján “az orrára koppintott”, és alázatra intette őt.

Montezemolo pénteken az olasz Corriere della Serának nyilatkozva továbbra is kétértelműen beszélt.

“Fernandótól nagyon sokat kaptunk az elmúlt pár évben, a csalódottsága, amely főként Silverstone után tört elő, pedig érthető. Azonban nem tetszett néhány megszólalása, kifakadása, és ezt szóvá is tettem. Mindenkit, így a pilótáinkat is emlékeztettem, hogy a Ferrari minden és mindenki felett áll, az első a csapat. Hadd legyek egyértelmű: engem csakis a Ferrari érdekel. Pilótánk volt már sok, néhány nagyon jó, és pár kiemelkedő is. De a pilóták jönnek és mennek, a Ferrari viszont örök.”

A fenti kemény szavak ellenére Montezemolo hangsúlyozta, hogy tényleg megérti Alonso elkeseredését, hiszem ő maga sem elégedett a csapat versenyképességével.

“Fernando kiemelkedő versenyző, és megértem őt, hasonlítunk egymásra, mindketten győzni akarunk. Egyszerűen csak észben kell tartania, hogy együtt győzünk és együtt veszítünk, a Ferrarinak azonban tényleg olyan autót kellene alá adnia, amellyel az első két sorba kvalifikálhat. Cseppet sem tetszik, hogy az autónk nem versenyképes. Épp ezért avatkoztam be, nem csak a hatalmamat akartam fitogtatni.”

Míg Alonsónak legalább papíron 2016 végéig tart a Ferraris jövője, Felipe Massának csak az idei év végéig van szerződése, a brazil pedig továbbra is csak bukdácsol. Montezemolo nem is áll ki mellette 100 százalékosan:

“Felipe gyors versenyező és nagyszerű srác, de az elmúlt napokban nem kerteltem vele: pontokat kell szereznie a maga érdekében, én is ezt várom tőle. Aztán valamikor majd összeülünk, és eldöntjük, hogyan tovább.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik