Forma-1

Schumachert is meglepte a Mercedes

Michael-Schumacher(210x140)(1).jpg (michael schumacher)
Michael-Schumacher(210x140)(1).jpg (michael schumacher)

Michael Schumacher elismerte, hogy a Mercedes AMG idei látványos formajavulására még ő sem számított.

Michael Schumacher 2012 végén végleg elhagyta a Forma-1-et, miután 2010-től három éven keresztül elég középszerű eredményekkel versenyzett a Mercedes gyári csapatánál.

A Mercedes AMG 2013-ban, immár Lewis Hamitonnal Nico Rosberg mellett, egészen megtáltosodott, hét pole-t és három győzelmet gyűjtöttek az első 10 futamon. Ez a formajavulás még Schumit is meglepte:

“Tekintve, hogy hol voltunk a tavalyi év végén, nagy meglepetés, hol tart most a csapat. Örülök neki, de erre még én sem számítottam!” – mondta a hétszeres világbajnok, aki hangsúlyozta, hogy őszintén örül a sikereknek, és nem bánja, hogy ő már nincs ott.

“Ne feledjük, hogy a Forma-1 nem csak 20 futamból áll. A három idény annyi energiámat felemésztette, hogy semmiképp sem tudtam volna a magamtól elvárt szinten folytatni. Pár futamgyőzelem sem lett volna elég, az én célom a világbajnoki cím volt.”

Schumi azért sem bánja a jó eredményeket, mert a győzelmek utólag bizonyítják, hogy nem vele volt a baj: “Az emberek mostanra talán jobban látják, hogy valójában milyen jó is Rosberg.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik