Forma-1

A Toro Rosso nem szívesen adná Ricciardót

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

A Toro Rosso csapatfőnöke azt mondja, szerinte Daniel Ricciardo még nem áll készen a Red Bull-os előléptetésre, érdemes lenne még egy évig náluk nevelni az ausztrál tehetséget.

Mark Webber év végi visszavonulásával megüresedik a Forma-1 egyik, ha nem “a” legkívánatosabb ülése a Red Bullnál. Az ülésért többen versengenek, az ismert nevek pillanatnyilag: Kimi Räikkönen, Fernando Alonso és természetesen az utánpótláscsapat, a Toro Rosso fiatalja, Daniel Ricciardo.

Az F1-ben 2011 második felében a HRT-nél bemutatkozott, majd 2012-ben a Toro Rossóhoz áthelyezett 24 éves pilóta két hete a silverstone-i teszten vezette is Red Bull autóját, azonban a bajnokcsapat főnöke, Christian Horner nem érzi kötelezőnek, hogy házon belül léptessenek elő valakit, és úgy tűnik, a Toro Rosso-főnök sem szívesen dobná még a mély vízbe Ricciardót.

“Nincs olyan messze a fiatal Vetteltől, de nem szabad elfelednünk, hogy Sebastiannak bőven volt lehetősége tesztelni a BMW Saubernél, nem is csak télen, hanem a pénteki edzéseken is” – utalt a háromszoros bajnok 2007-es idényére egykori főnöke, Franz Tost.

“A legfőbb különbség Vettel és Ricciardo között az, hogy amikor Vettel a Red Bullhoz került, az még nem volt nyerő csapat, együtt fejlődtek. Ma Ricciardónak azonban rögtön a dobogóra kellene állnia, futamgyőzelmekért kellene küzdenie. Képes lenne betölteni Mark Webber helyét? Szerintem talán a kelleténél egy évvel korábban jön ez a lehetőség.

Én személy szerint szívesebben látnám őt még egy évig a Toro Rossónál, ahol tovább érhetne. De komolyan, a Red Bullról, az elmúlt három idény bajnokcsapatáról beszélünk! Daniel ellenben sosem állt még dobogón a Forma-1-ben, és főképp nem nyert még versenyt.”

Tost a múlt hétvégén a Hungaroringen egyébként arról beszélt, hogy akár összejön a Red Bull-os előléptetés Ricciardónak vagy Jean-Eric Vergne-nek, akár nem, felőle mindkettejüknek lesz helye a Toro Rossónál 2014-ben is.

Az állítás persze kétségesnek tűnik, hiszen a háttérben ott várakozik már a következő ígéret, a portugál Antonio Felix da Costa, és már a ralilegenda Carlos Sainz fia, az ifjabb Carlos is az F1 felé orientálódik, mindketten szeretnék a Toro Rossó-s bemutatkozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik