Forma-1

Susie Wolff: Sokan arra vártak, hogy hibázzak

Forma 1 - Hungaroring (forma 1, hungaroring, mogyoród, kerék, gumi, szerelő,)
Forma 1 - Hungaroring (forma 1, hungaroring, mogyoród, kerék, gumi, szerelő,)

A nemrégiben egy Williamst tesztelő versenyzőnő unja már, hogy sokak szerint a férje miatt kapta meg a bizonyítási lehetőséget.

Amint arról beszámoltunk, húsz esztendő elteltével Silverstone-ban tesztelt ismét női versenyző egy forma-1-es autóval. Susie Wolff a Williams istálló versenygépébe pattant be, 16 pilóta közül pedig a 9. leggyorsabb volt, ami megsüvegelendő teljesítmény.

„Sokan csak arra vártak, hogy valamit elrontsak, hogy aztán megírhassák: egy nő nem elég jó a Forma-1-hez. Én ugyanakkor azt vallom, hogy egy istálló csak akkor ültet be valakit a kormány mögé, ha az fel is tud mutatni valamit. Semmi értelme nem lenne használhatatlan versenyzőkkel tesztelni” – mondta a Daily Telegraphnak Susie Wolff.


Susie Wolff valóra akarja váltani az álmát
Fotó: Williams

A Williams egyik társtulajdonosának, a Mercedes motorsport-igazgatójának, Toto Wolffnak a neje sok kritikát kapott, mondván csak a férje miatt kapta meg a lehetősége. A 30 esztendős skót hölgynek erre a felvetésre megvolt a csattanós válasza:

„Alain Prost fia, Nicholas is az egyik autóban ült. Az ő apja egy híres versenyző volt, de ezzel mégsem törődik senki, arra viszont mindenki egyből ugrott, hogy a férjemnek tulajdonrésze van a csapatban.”

A női pilóta azt vallja, nem azt akarja bebizonyítani, hogy egy nő is képes a Forma-1-ben versenyezni, hanem ő maga, Susie Wolff, a versenyző képes rá. Sőt, mint mondta, a száguldó cirkusz nagyura, Bernie Ecclestone is támogatja őt álmai elérésében:

„Annak ellenére, hogy a nőkről mindig tárgyként beszél, meg azt mondja, hogy a konyhában a helyünk a színfalak mögött nagy is mögöttem áll” – mondta a hölgy a brit üzletemberről.

Wolff azzal zárta mondandóját, hogy a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy futamon is a volán mögé pattanhasson.

„Bízom benne, hogy eljön az én időm.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik