Forma-1

Nincs Alonso-krízis?

Luca-di-Montezemolo (Luca-di-Montezemolo)
Luca-di-Montezemolo (Luca-di-Montezemolo)

A Ferrarinál azt állítják, hogy az elnök, Luca di Montezemolo csak jó szándékúan dorongolta le Fernando Alonsót.

A Ferrari hivatalos oldalán hétfőn este érdekes, szokatlan hangvételű anyag jelent meg, amelyben arról tudósítottak, hogy az elnök, Luca di Montezemolo késeket osztogatott a mérnököknek, hogy azt a fogaik közé szorítva küzdjenek az idény második felében, másrészt pedig hogy a vezér a születésnapján egy ledorongolással köszöntötte Fernando Alonsót.

Montezemolo a spanyol “orrára koppintott”, arra emlékeztette a pilótát, hogy a kritikus kiszólások helyett alázatra és összefogásra van szükség, a Ferrarinál a bajnokok sem helyezhetik önmagukat a csapat elé.

Az igen furcsa szöveg természetesen elindította a találgatásokat arról, hogy megromlott a viszony a csapat és Alonso között, akit a hétvégén a Red Bull-lal is hírbe hoztak. Az Autosport megkeresésére a Ferrari egyik szóvivője azt mondta, nincs szó krízisről.

“Montezemolo az első, aki kiáll a pilóták javulást sürgető szavai mellett. Tökéletesen megérti Fernando frusztrációját az idény egyik legnehezebb futamát követően. Teljes mértékben támogatja őt és bízik benne. Montezemolo szavait pozitív lökésként kell értelmezni, a csapatot akarta motiválni és egy közös cél érdekében egyesíteni” – mondta a szóvivő azt, amit Montezemolónak eredetileg kellett volna, ha valóban nem akar feszültséget kelteni.

A Ferrari egyébként nagyon igyekszik, hogy a nyári szünet alatt összekapja magát, a héten Magny-Coursban egy 2011-es autóval, a Pirelli demógumijain, az FIA engedélyével tesztelnek Pedro de la Rosával, a cél, összevessék a szimulátoros és a pályás valós adatok korrelációjának javítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik