Forma-1

A Ferrari ajánlatot tett Kimi Räikkönennek

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

A német Bild úgy tudja, a maranellói istálló mindenképpen meg szeretné szerezni a finn pilótát, most már az is lehet, immár Alonso helyére.

Hatalmas a kavarás az F1-ben. A világbajnokság még éppen hogy csak átbukott a fél távon a Magyar Nagydíj után, de nagyrészt az ott történtek okán már mindenki azzal foglalkozik, ki melyik autóba ül be, át a 2014-es szezonban.

A nagy keverést, kavarást még az év eleji Red Bull házi affér váltotta ki, amit követően nyilvánvalóvá vált, még, ha szándékában is állna Webbernek meghosszabbítani lejáró szerződését, garantáltan nem fogja. Ezzel egy hely megüresedett.


Meglehet Kimi Raikkönen jövőre már tűzpirosban pezsgőzik
Fotó: AFP

A Hungaroringen Alonso – aki egyre többször nyíltan ostorozza, már-már “szarozza” a Ferrarit – menedzsere a Red Bull-főnökkel tárgyalt. A hirtelen jött Alonso a Red Bullban(??) felvetésre utóbb nemhogy cáfolt volna, inkább ráerősített Christian Horner.

Eztán már nem is meglepő, ha szerdán délelőtt a német Bild szerint a Ferrari-istálló ajánlatot tett Kimi Räikkönennek, akit a 2014-es idényre szerződtetne.

A Ferrari eddig elméletileg Felipe Massa helyére keresett volna pilótát, de ezek után ki tudja, meglehet első számú sztárversenyzőt szerződtetnének.

A német lap szerint a Red Bull egy évre 15 millió eurót plusz prémiumot ajánlott a finnek, valamint azt, hogy támogatja a finnt sajátos hobbijában, azaz segíti a motokrossz- és jégkorongcsapata finanszírozását.

Hogy ezek után mi lesz?

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik