Forma-1

Räikkönen nem kap fizetést

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Kimi Räikkönen továbbra sem kapja meg rendesen a fizetését a Lotustól, de nincs egyedül, Nico Hülkenbergnek a Sauberen kívül a korábbi csapata is tartozik még.

Hiába a csúcskategória a Forma-1, azért még az sem fenékig tejfel. Már tavaly, majd idén néhány hete újra felröppent, hogy Kimi Räikkönent nem fizeti rendesen a Lotus.

A csapatfőnök, Eric Boullier akkor elismerte, hogy volt ilyen, de azt állította, hogy azóta rendezték a kérdést. A Magyar Nagydíj hétvégéjén újra felvetődött, hogy az új társtulajdonosok, az Infinity Racing késlekedése miatt a finn megint nem kap rendes fizetést, amit a versenyen végül másodikként beérő 2007-es bajnok is megerősített.

“Volt már ilyen tavaly is, és most megint. Nem ideális, de biztos vagyok benne, hogy valamikor fizetnek majd” – mondta.

A munkabér hiánya persze nem épp a legjobb, ha meg akarják tartani Räikkönent a fizetéssel biztosan nem fukarkodó Red Bull-lal szemben, sőt, akkor sem épp kedvező, ha esetleg az utódot kell keresniük. A német Nico Hülkenberg már érdeklődött a Lotusnál, de a nem fizető csapatokról is van már elég tapasztalata, a hír hallatán talán megfontolja majd, hogy beüljön-e a fekete-arany autóba.

A 25 éves versenyzőnek a tavasz óta a csőd szélén támolygó, és az orosz befektetők érkezése után is bizonytalan helyzetű Sauber május óta nem fizet, a svájci Blick veterán szakújságírója, Roger Benoit pedig kiderítette, hogy még a 2011-2012-ben őt alkalmazó Force India is tartozik neki.

“Ez most tényleg komoly kérdés? A számokról, fizetésekről nem beszélhetek a szerződések miatt” – mondta a fentiekre.

Benoit hozzátette, hogy Hülkenberg sokat sejtetően mosolygott, amikor azt mondta neki, hogy tudomása szerint annyival tartoznak a pilótának, amiből ő maga már szépen eléldegélne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik