Forma-1

Meseszerű győzelem összetört szívvel

forma-1 (f1, forma-1, baleset, hordágy, )
forma-1 (f1, forma-1, baleset, hordágy, )

Hamilton maradt Magyarország királya – a Magyar Nagydíj győztesét méltatták a külföldi lapok, nem feledkezve meg szakításáról sem.

Amint arról írtunk, rajt-cél győzelmet aratott Lewis Hamilton a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A Mercedes brit pilótájának diadala a Hungaroringen meglepetésnek minősült, bár igazi bajnokhoz illő teljesítménnyel lett első – magasztalta másnap a sajtó. Hamilton egyébként most nyert először futamot a Mercedes színeiben, Mogyoródon pedig már negyedszer ünnepelhetett a dobogó tetején.

Fotó: MTI

Több hétfői lap emlékeztetett arra is, hogy a szigetországi versenyző éppen azután aratta idei első sikerét, hogy a közelmúltban szakított popénekes barátnőjével, Nicole Scherzingerrel.

A négy nap alatt egyébként több rekord is megdőlt a Hungaroringen: nézőcsúcs volt a helyszínen és a tévében is.

Nemzetközi sajtóvisszahang

Nagy-Britannia:

Daily Mail: “Lewis Hamilton összetört szívvel meseszerű győzelmet aratott Magyarországon. Ex-barátnőjét, Nicole Scherzingert siratta.”

The Sun: “Ebben a sikerben még maga Hamilton sem bízott.”

Independent: “Hamilton a csodában reménykedik. A győzelme gyerekjáték volt.”

Telegraph: “Hamilton varázslatos futama. Niki Lauda szerint ez volt élete eddigi legjobb teljesítménye.”

Németország:

Süddeutsche Zeitung: “Hamilton csillaga újra ragyog.”

Stuttgarter Zeitung: “Lewis Hamilton ezüstös mestermunkája.” Stuttgarter Nachrichten: “Van aki forrón szereti – a Mercedes is. A Mercedes lett a Red Bull elsőszámú üldözője.”

Spanyolország:

Marca: “Lewis kihegyezte a nyilát. Hamilton Magyarországon a hőség ellenére mindenkit legyőzött és jelezte, hogy versenyben van. Az ötödikként végzett Alonso már 39 ponttal van lemaradva Vetteltől.”

El Mundo: “Lewis Hamilton első győzelmét aratta a Mercedesszel, új csapatával, s beszállt a vb-címért zajló harcba.”

As: “Krízis a Ferrarinál: Hamilton nyert, Vettel harmadik, Alonso ötödik. Alonso autója ismét alulmaradt a Red Bull-lal, a Lotusszal és a Mercedesszal szemben. Egyre hangosabbak azok a híresztelések, melyek szerint a spanyol a Red Bullhoz távozik.”

Mundo Deportivo: “A Mercedes meglepetést okozott. Alonso pedig szenvedett egy Ferrarival, amely kereste az elvesztett ritmust.”

Franciaország:

L’Equipe: “Hamilton, a csoda. Itt van, ott van, visszatért. Nemcsak az időmérőn, hanem az egész futamon bajnokhoz méltó produkcióval rukkolt elő.”

Le Figaro: “A csoda neve Lewis Hamilton. A brit pilóta a Mercedes volánjánál minden előzetes várakozást átírt és uralta a Magyar Nagydíjat.”

Libération: “Hamilton nyert Magyarországon. Úgy tűnik, hogy a brit nemcsak remek pilóta és figyelemreméltó gitáros, hanem nagyon jó pókerjátékos is.”

Ausztria:

Kurier: “Meglepetés az első rajtkockából. Lewis Hamilton nyert Magyarországon, Räikkönen csökkentette hátrányát a nyári szünet előtt.”

Svájc:

Blick: “A szerelmi bánat ellenére megvan az első Ezüstnyíl-diadal. Ezzel a csapat és a riválisok is számoltak, de azzal nem, hogy Lewis Hamilton ilyen megfontolt győzelmet arat.”

Neue Zürcher Zeitung: “A Forma-1 félidejében aratott diadal éppen a legjobb pillanatban jött a britnek. A mostani szezonban eddig háromszor indulhatott az első rajtkockából, de egyszer sem sikerült nyernie.”

Tages-Anzeiger: “Hamilton már negyedszer nyert a Magyar Nagydíjon – először egy Mercedesszel.”

Basler Zeitung: “Hamilton maradt Magyarország királya.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik