Forma-1

Csúcsokat döntött a Hungaroring

hungaroring (hungaroring, )
hungaroring (hungaroring, )

Rekord dőlt a helyszínen és a tévékészülékek előtt is: a vasárnapi nagydíj lett a legnézettebb műsor a magyar televíziókban.

Több Forma-1-es csúcs is született a hosszú hétvégén: csütörtöktől vasárnapig 247 ezer érdeklődő látogatott ki a mogyoródi pályára. Ezzel megdőlt a korábbi, 241 ezres rekord, ami még 2008-ban született. A vasárnapi futamot 99 ezren követték a helyszínen.

Nemcsak a helyszínre vonzott rendkívül sok érdeklődőt a verseny: hanem az utóbbi két év legnézettebb futama és az elmúlt hét legnézettebb televíziós műsora is volt a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj. A közmédia 15 órát szentelt a hungaroringi hétvégére, amit több mint 3 millió 200 ezren követtek figyelemmel – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A Lewis Hamilton győzelmével végződő vasárnapi futam alatt több mint kétmillióan kapcsoltak az M1 csatornára, az átlagos nézettség pedig 1 millió 346 ezer volt. Ez azt jelenti, hogy a tévénézők 43,3 százaléka választotta az élő közvetítést.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: MTI

Nyugodt négy nap volt

Csaknem 1500 rendőr vett részt az elmúlt négy napban Mogyoródon a 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában, főként a forgalomirányításban.

Jelentős bűncselekmény nem történt, kisebb ügyekben kellett csupán intézkedni szabálysértési feljelentést is csupán 17 esetben tettek, elsősorban közlekedési szabályszegések miatt. Szexuális szolgáltatás kínálása miatt szabálysértési őrizetbe vett a rendőrség hét nőt, és valamennyiüket öt nap elzárásra ítélte a Gödöllői Járásbíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik