Forma-1

Hamilton: “Nagyszerű hétvégét zártunk”

lewis hamilton (lewis hamilton, )
lewis hamilton (lewis hamilton, )

Pályafutása egyik legfontosabb győzelmének tartja Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon elért vasárnapi sikerét.

Van ok az ünneplésre
Fotó: MTI

A brit pilóta a verseny után elmondta, az teszi számára különlegessé pályafutása negyedik hungaroringi elsőségét, hogy a Mercedes színeiben most nyert futamot először.

“Nagyszerű hétvégét zártunk, meglepett a pole pozíció, de aztán a futamon is jó volt a sebességünk” – nyilatkozta. 
“Az egyik legnehezebb hétvégémen vagyok túl, örülök a győzelemnek” – tette hozzá.

A második helyet Kimi Räikkönen óriási csatában szerezte meg a listavezető Sebastian Vettellel szemben, s ugyan a német többször nagyon közel került hozzá, a finn pilóta utóbb jelezte: ő nem aggódott az utolsó körökben.
“Tudtam, hogy a gumik jó állapotban vannak, ezért úgy éreztem, nincs esélye megelőzni” – mondta Vettel támadásairól Räikkönen. 

“Az utolsó szektorban ráadásul nagyon gyors tudtam lenni, így egy pillanatra sem kételkedtem abban, hogy megtartom a második helyet” – tette hozzá.

A vasárnapi futam után a finn versenyző a pontversenyben feljött Vettel mögé, akinek így is jelentős, 38 pontos az előnye.
“Az autó egész hétvégén jó volt, nem sok hiányzott a sikerhez, ezzel együtt örülhetek a harmadik helynek” – értékelt biztos előnyének tudatában a Red Bull háromszoros világbajnoka. 

“Sajnos nem voltunk elég gyorsak az egyenesekben ahhoz, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfeleinket. Ráadásul többször nagy forgalomba kerültem, ezen a pályán pedig nagyon nehéz előzni, így e miatt is sok időt veszítettem” – mondta a verseny után Sebastian Vettel.

A pilóták a Magyar Nagydíj után egy hosszabb szabadságra mennek, hiszen a következő futamot majd csak augusztus 25-én rendeziuk Spában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik