Forma-1

Grosjean végzett délelőtt az élen

romain grosjean (romain grosjean, )
romain grosjean (romain grosjean, )

Romain Grosjean zárt az élen a Hungaroringen a kvalifikáció előtti utolsó edzésen. Őt Alonso és Perez követi a sorban.

A szombati szabadedzést legfőképp Sergio Perez tette izgalmassá: másfél perccel a leintés előtt a falnak küldte a McLarent, az előkerült sárga zászlók miatt pedig már nem javíthattak a többiek. A mexikói pilóta a 11. kanyar előtt hibázott, a bal hátsót kitette a pálya szélére, az autó kitört és a bukótéren keresztülcsúszva oldalával a gumifalban állt meg.

A többiek eredményei nem igazán mérvadóak, ugyanis a többség épp a baleset idején és után készült a végső lágy gumis gyors köreire. Annyi látszott a szombat délelőtti gyakorláson, hogy a Mercedeses egykörös tempója javult valamennyit, míg Kimi Räikkönen valószínűleg továbbra sem találta meg a pénteki alulkormányzottsági problémák megoldását, nem feküdt jól az autója.

Perez esetén kívül nem történt baleset, Sebastian Vettel, pontosabban a Red Bull pénzbírságra is számíthat, ugyanis a címvédőnek egyszer óriásit kellett fékeznie, hogy a megfelelő sebességre lassítson a bokszutcában. Ebben az esetben a mérőeszközök lesznek a versenybíróság segítségére, hogy gyorshajtás történt-e.

A sauberes Esteban Gutierreznek pocsékul alakult az utolsó edzés, motorhiba miatt gyakorlatilag nem vezetett, de Mark Webber Red Bullával sem volt minden rendben, a sebességváltóra rá kell majd nézni az időmérő előtt.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj kvalifikációja a hagyományos időben, 14 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik