Forma-1

Nő lehetne Ecclestone utódja?

monisha kaltenborn (monisha kaltenborn, sauber)
monisha kaltenborn (monisha kaltenborn, sauber)

Bernie Ecclestone el tudja képzelni, hogy egy nőnek adja át a Forma-1 irányítását. Még jelölt is akad a feladatra.

Bár még cseppet sem biztos, hogy a németországi bírósági ügy miatt távoznia kell a Forma-1 éléről, Bernie Ecclestone utódlása már csak a kora miatt is egyre aktuálisabb kérdés.

Az elmúlt egy-két évben jó néhány név felmerült már a 82 éves kisember utódjelöltjeként, és az is valószínűnek látszik, hogy az F1 jogait birtokló CVC csoport nem házon belülről, a Formula One Management dolgozói közül, hanem a csapatvezetők vagy teljesen más területen tevékenykedő üzletemberek között keresi majd a megfelelő személyt.

Még női jelölt is akadhat, hiszen úgy hírlik, hogy az orosz támogatók érkezésével állás nélkül maradhat a Sauber főnöknője, a 42 éves, eredetileg jogi végzettségű, de mostanra bőséges F1-es tapasztalatokkal rendelkező Monisha Kaltenborn.

A német Sport Bild megkérdezte Ecclestone-t, mit szólna az F1 történetébe első női csapatfőnökként bekerült Kaltenbornról, és általában a női utódról. Nem lenne ellenére az ötlet.

“Miért is ne lehetne egy nő? Simán el tudom képzelni. Úgy gondolom, hogy a nőknek nem akkora az egója, és nem kell golfmeccsekre járniuk, hogy tető alá hozzanak egy üzletet. Jóval keményebben dolgoznak, hogy ugyanolyan elismerésben részesülhessenek, mint a férfiak. És mivel nem olyan nagy az egójuk, a döntéseik sem annyira érzelmi alapúak” – magyarázta az F1 ura.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik