Forma-1

Közös kiszemeltje van a Lotusnak és a Ferrarinak

Nico Hülkenberg (nico hülkenberg, sauber, )
Nico Hülkenberg (nico hülkenberg, sauber, )

Jövőre akár a Lotusnál vagy a Ferrarinál is folytathatja pályafutását Nico Hülkenberg, a Forma-1-es Sauber istálló német versenyzője.

A 25 éves pilóta – aki már jó ideje felkeltette az élmezőnybe tartozó csapatok érdeklődését – a hétvégi Magyar Nagydíj előtt adott nyilatkozatában ugyanakkor óvatosan fogalmazott ezekkel a találgatásokkal kapcsolatban: „Majd meglátjuk, egyelőre várok és csak figyelem, hogyan alakulnak a dolgok.”

Az idén komoly anyagi gondokkal küszködő Sauber eredményein meglátszanak a pénzügyi problémák, ennek nyomán Nico Hülkenberg szerződtetése egyre inkább téma az élcsapatok körében. A Lotusnál azért kerülhet szóba, mert a finn Kimi Räikkönen iránt a világbajnoki címvédő Red Bull – amelynek ausztrál pilótája, Mark Webber az év végén visszavonul – érdeklődik élénken, ráadásul a francia Romain Grosjeannak sincs még jövőre aláírt szerződése. A Ferrarinál a brazil Felipe Massa kerülhet ki a vezetőülésből 2014-re, s az olasz istálló nem csinált titkot abból, hogy figyeli Hülkenberget.

„A Ferrari egy nagy hagyományokkal és gazdag múlttal rendelkező csapat, amely mindig a legjobbak közé tartozott a Forma-1-ben” – mondta ezzel kapcsolatban Hülkenberg, ugyanakkor hangsúlyozta, pályafutásának jövője változatlanul képlékeny.

A német pilóta a szezon eddigi részében kilenc futamon csupán hét pontot szerzett a gyengélkedő Sauberrel, de ezt az idényt a svájci alakulat autójában szeretné végigversenyezni.

„Túlzás lenne azt mondani, hogy csalódott vagyok az eddigi teljesítményünkkel kapcsolatban, de természetesen sem én, sem a csapat nem elégedett, ugyanakkor a szerencse sem állt mellénk ebben az időszakban” – értékelt Hülkenberg. Hozzátette, komolyabb elvárásaik voltak saját magukkal szemben, de a Forma-1-ben olykor előfordul, hogy a versenyautó „nem sikerül elég jóra”.

Arról, hogy a vasárnapi, mogyoródi futamon sikerül-e majd pontot, esetleg pontokat szereznie, a német pilóta annyit mondott: ez nagyban függ attól, hogy a fejlesztéseik hogyan válnak be, illetve hogy az autó hogyan viselkedik majd a 2012-es, de átdolgozott Pirelli-gumikon, amelyeket Magyarországon használnak majd először a csapatok.

A XXVIII. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnap 14.00 órakor rajtol el a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik