Forma-1

Räikkönen: Eleget voltam már második Magyarországon

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

A Lotus finn versenyzője elmondta, ő nyerni jött a Magyar Nagydíjra, ami számára hazai versenynek is beillik.

Kimi Räikkönen, a Lotus finn versenyzője igen közkedveltnek számít Magyarországon, ráadásul a Magyar Nagydíjra számos finn szurkoló ellátogat évről évre, így mondhatni a mogyoródi versenyhétvége számít neki a “hazai” versenynek. A Jégember igyekszik is kitenni magáért, azonban nyernie eddig csak egyszer sikerült a Hungaroringen, még 2005-ben, a McLaren versenyzőjeként. Ez a szám akár könnyen több is lehetne, ugyanis négyszer is második lett – például tavaly és 2009-ben is.


Kimi Räikkönen a dobogó legfelső fokán pezsgőzne
Fotó: AFP

“Mindig jó érzés Magyarországra látogatni. A pálya nem a legnehezebb, de mindig nagy kihívásnak számít, mert nagyon meleg van, ez pedig igen embert próbáló. Csak az nem szenved, aki megnyeri a futamot. Sokszor hívták már korábban Finn Nagydíjnak a magyar versenyt és valóban jó érzés látni a kék-fehér zászlók tömkelegét” – mondta a Forma-1 hivatalos honlapjának a finn, aki azt is tudja, mi kell ahhoz, hogy valaki nyerjen a Hungaroringen:

“Túl sokszor lettem már itt második, szóval tudom mennyire fontos, hogy az első kanyar után az első helyen álljon az ember. Mindegy, hogy van DRS, vagy nincs, nehéz ezen a pályán előzni. Ahhoz, hogy te legyél a győztes, ahhoz a szabadedzésen is villogni kell, kell egy jó kvalifikáció és rajtodnak is jól kell sikerülnie” – adta meg a siker receptjét Räikkönen.

A Red Bull által is megkörnyékezett finn idén nagyon jól teljesít, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerte és négy futamon is a második lett. Minden versenyen szerzett pontot, a legrosszabb helyezése a monacói tízedik. Hiába azonban Räikkönen remeklése, csapat párszor már belebakizott a versenyekbe (elég csak a Brit Nagydíjra gondolni, amikor kopott gumikon hagyták kint a hajrában), így “csak” a harmadik a világbajnoki pontversenyben, 41 pont a hátránya a címvédő Sebastian Vettel mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik