Forma-1

Massa: A baleset óta szeretnek Magyarországon

felipe-massa(210x140)(1).jpg (felipe massa, )
felipe-massa(210x140)(1).jpg (felipe massa, )

Felipe Massa a 2009-es súlyos balesete ellenére is szívesen jön vissza Magyarországra, érzi a szeretetet. A brazil úgy véli, a Ferrari versenyképes lehet a Magyar Nagydíjon.

A 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén Felipe Massa az utóbbi évek egyik legsúlyosabb Forma-1-es balesetét szenvedte el, amikor egy, a Rubens Barrichello Brawnjából kipattant, 80 dekás rugó fejen találta.

A brazil pilóta életveszélyes fejsérülést szenvedett, sokáig az Állami Egészségügyi Központban ápolták, az idény további részét pedig ki is kellett hagynia. Az eset ellenére Massa azóta is örömmel tér vissza a Hungaroringre.

“A Magyar Nagydíj különleges esemény számomra, sok emléket idéz fel. Természetesen negatív emlékeim is vannak a baleset miatt, de pozitívak is abban az értelemben, hogy egyáltalán itt lehetek, épen és egészségesen, és készülhetek arra, hogy megint ott legyek Budapesten. Nagyon szeretem a magyar szurkolóimat, és az az igazság, hogy a baleset óta sokkal többen is vannak, szóval Magyarországra tényleg mindig örömmel térek vissza” – mondta.

Egyesek úgy vélik, hogy a Ferrari nem lesz túl versenyképes a lassú, kanyargós mogyoródi pályán, de Massa nem tart ettől.

“Az emberek azt mondják, hogy az autónknak nem igazán fekszik a pálya jellege, és nem küzdhetünk a győzelemért, de szerintem ez így nem jó állítás, hiszen volt már olyan pálya, amiről azt gondoltuk, hogy ott erősek leszünk, aztán mégsem, és fordítva is.

A legfontosabb az lesz, hogy a lehető leghamarabb felmérjük az autó viselkedését. Ezen a pályán nagyon nagy leszorítőerő kell, az egyenesbeli végsebesség nem olyan fontos. Stabil és a gumikat kímélő autó kell. Szerintem versenyképesek lehetünk, bízom benne, hogy a hétvégénk rácáfol a jóslatokra!”

Massa eddigi legjobb eredménye egy 4. nálunk, és ezen a hétvégén minimum valami hasonlóra lenne szüksége, ugyanis négy futam óta újabb hullámvölgyben jár, legutóbb, Németországban a potenciális dobogót dobta el egy korai kieséssel.

“A fő természetesen mindig a jó versenyeredmény, remélem, hogy ezen a hétvégén meg is lesz, hiszen mostanában nem voltam valami sikeres. Mindig történt valami, ami miatt nem tudtam ott végezni, ahol kellett volna. Szóval a legfőbb célom, hogy fordítsak a dolgokon, sokat számítana, ha jó eredménnyel a tarsolyomban mehetnék a nyári szünetre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik