Forma-1

Massa a magyar hőségben bízik

A Ferrari brazil versenyzője abban reménykedik, hogy csapata a maga javára tudja fordítani a Magyar Nagydíjon várható meleget.

Kilenc futam ment már le idén a Forma-1 szezonjából, a címvédő Sebastian Vettelnek pedig az idény fele is elegendő volt ahhoz, hogy 34 pontos előnyt dolgozzon ki Fernando Alonsóval szemben. Az olasz istállónál amiatt is aggódhatnak, hogy az eddigi időmérők alapján csak a harmadik-negyedik leggyorsabb a tűzpiros autó, márpedig Mogyoródon rendkívül fontos, hogy ki hányadik rajtkockából vág neki a 70 körös versenynek.


Felipe Massának lassan ismét villantania kell valamit
Fotó: AFP

Felipe Massa, Alonso csapattársa szerint a hazánkra jellemző júliusi hőség a Ferrari segítségére lehet a vasárnapi versenyen. Nem csoda, hogy az olaszok nagyon készülnek a versenyhétvégére, ugyanis a Magyar Nagydíj után nyári szünetre vonul a száguldó cirkusz, így az üldözők, főleg a Ferrari abban bízik, hogy sikerül csökkenteni a Red Bull mögötti hátrányt még a pauza előtt.

„Mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy javítsunk az autóinkon. A magyar pálya ugyan a Red Bullnak fekszik, remélem, hogy versenyben leszünk. Nagy itt a hőség, márpedig ez azért fontos, mert az ilyen környezet általában nekünk kedvez. Már csak élni kell ezzel a lehetőséggel, a szezonban ugyanis kevés az olyan futam, amit nagy melegben rendeznek” – mondta a 32 esztendős brazil, aki idén mindössze egyszer tudott dobogóra állni, a Spanyol Nagydíjon lett harmadik.

Massát egyébként nagyon kedvelik a magyar szurkolók, és ő is szereti hazánkat. A 2009-ben, Mogyoródon súlyos balesetet szenvedő brazil (egy Rubens Barrichello autójáról leeső csavar trafálta telibe a fejét, többször is műteni kellett akkor, és ki is hagyta a szezon további részét) minden évben megköszöni az akkori segítőknek, hogy nem lett tragédia az esetből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik