Forma-1

Alonsót nem engednék el a Ferraritól

fernando-alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )
fernando-alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )

Fernando Alonso menedzsere azt mondja, az égvilágon semmi alapja nincs annak, hogy a bajnoki címek hiánya miatt a versenyző távozzon a Ferraritól.

Fernando Alonso már negyedik ferraris évét tölti, de hiába kezdte versenyképesebb autóval az évet, mint 2012-ben, relatíve sokkal rosszabbul áll a bajnokságban, mint tavaly.

Bár a spanyolnak 2016 végéig van szerződése az olasz csapattal, az egykori Williams-, McLaren– és Red Bull-pilóta, 13-szoros futamgyőztes David Coulthard nemrég felvetette, hogy a bajnoki sikerek híján a korábbi kétszeres győztes meggondolhatja a maranellói folytatást.

Pár nappal később Alonso cáfolta, hogy ilyesmi járna a fejében, azóta pedig a menedzsere, Luis Garcia Abad is nonszensznek bélyegezte a felvetést.

“Nonszensz! Sosem javasolnám neki a csapatváltást, amiért nem nyert még címet. Alonso mára a negyedik a legtöbb versenyt nyert pilóták listáján. És már van két bajnoki címe is. Sokan úgy vonultak vissza, hogy még futamot sem nyertek” – mondta a spanyol.

A fentiekkel együtt Alonso a brazil Totalrace-nek kiritkusan nyilatkozott a Ferrari jelenlegi helyzetéről:

“Az autó nagyjából jó volt Németországban. A korábbi versenyek beállításaihoz és aerodinamikai elemeihez tértünk vissza ott, és az autó versenyképesebb, normálisabb is lett” – mondta, hozzátéve azonban, hogy ez azt jelenti, az F138-as “alapvetően semmit sem változott” a sikeres Spanyol Nagydíj óta.

“Akkor versenyképes autónk volt, de utána jött néhány olyan fejlesztésünk, ami nem hozta a remélt eredményt. A többiek előrébb léptek, így mi szenvedtünk Monacóban. Jó hír, hogy Silverstone után visszatértünk a helyes útra, de most már fejlődni kellene!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik