Forma-1

Tízmilliót érő serlegeket osztanak ki a Hungaroringen

herendi porcelán (herendi porcelán, )
herendi porcelán (herendi porcelán, )

Ismét Herendi Porcelánokat vehetnek át az eredményhirdetésnél a jövő hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj dobogósai, valamint a konstruktőrök versenyének legjobbja.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a díjak minden évben Budapest egy-egy nevezetességét ábrázolják, melyek közül idén a Halászbástyára esett a választás. A pilóták versenyének első három helyezettje egy-egy serlegvázát vehet át, közülük a győztesnek járó a legnagyobb, amely 53 centiméter magas, míg a legjobb konstruktőri csapat egy 52 centi átmérőjű dísztálat kap majd.

Ezt kapja a harmadik
Fotó: MTI

Ez már az ötödik alkalom, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj győzelmi trófeáit a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. szállítja.
Simon Attila hozzátette: a díjak összértéke eléri a 10 millió forintot, de eszmei értékük még ennél is nagyobb, mert csak limitált számban, kifejezetten a mogyoródi autóversenyre készültek. A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követi, és az áttört szegélyű dísztállal együtt több hónapos munka eredményeként, a herendi hagyományoknak megfelelően, kézműves módon készültek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik