Forma-1

Megvan Vettel leendő csapattársa?

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

Daniel Ricciardo a Red Bull Forma-1-es csapatának is tesztelni fog Silverstone-ban.

Sokszor mondják, hogy a sorok közt tudni kell olvasni. Nos, ha ezt vesszük alapul, akkor akár ki is jelenthetjük, hogy a Red Bullnál megtalálták Sebastian Vettel leendő csapattársát, a szezon végén a száguldó cirkuszt maga mögött hagyó Mark Webber utódját.


Előttem az utódom: Daniel Ricciardo (balra) és Mark Webber
Fotó: MTI

Na, de ne bocsátkozzunk felelőtlen kijelentésekbe, mindenesetre tény, hogy az ausztriai istálló Daniel Ricciardót is a volán mögé ülteti a héten, amikor is ifjonctesztet tartanak a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban. A Toro Rosso alkalmazásában álló ausztrál pilóta szerdán ül kocsiba, Antonio Felix da Costát váltja majd le délután. Csütörtökön már a saját csapatánál teszteli a Pirelli új, a Magyar Nagydíjon debütáló abroncsait.

Ami a Red Bull esetében a többi napot illeti: csütörtökön da Costa ismét körözgetni fog, majd a nap felénél Webber veszi át a helyét. Pénteken pedig jön majd a világbajnoki címvédő Vettel, igaz, csak a tereprali legenda, Carlos Saintz fia után.

Mint ismert, Webber bejelentését követően beindultak a találgatások, hogy ki lesz majd a Red Bull második versenyzője 2014-ben. Röpködtek a nevek a sajtóban, ám a csapat szűkítette a kört, a Facebook-oldalán már csak három kiszemeltre lehetett szavazni: Kimi Räikkönenre, Jean-Éric Vergne-re és Ricciardóra.

A jelek szerint eldőlni látszik a kérdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik