Forma-1

Alonso körönként minimum fél másodpercet ér

fernando-alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )
fernando-alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )

A Marussia egykori technikai igazgatója, Pat Symonds saját tapasztalatára hivatkozva állítja, hogy a spanyol minimum ennyivel tud többet bármilyen autóval, mint egy átlagos F1-pilóta.

A Marussia jövőre motorszállítót cserél, most pedig technikai igazgatót kénytelen, miután Pat Symonds a Marussiától a Williamshez igazol. A hír önmagában nem túl megrázó, amit azonban nyilatkozott a Marussia lehetőségei kapcsán Fernando Alonsóról, az annál inkább.

A 2000-es évek nagy részében Symonds a Renault technikai főnökeként dolgozott, éppen akkor, amikor a csapat Fernando Alonsóval bajnoki címet ünnepelt.

Erre az időszakra utalt vissza, amikor a Marussia lehetőségeiről nyilatkozott . „Természetesen közelebb lehetnénk a középmezőnyhöz például Fernandóval” – hasonlította össze a spanyol sztárt a jelenleg alkalmazott, amúgy tehetséges Jules Bianchival és a „fizetős” Max Chiltonnal.

„A Renault-nál nagyon is sokat beszéltünk arról, hogy Fernando mennyit tesz hozzá a köridőhöz, hiszen nem volt olcsó pilóta. Azonban úgy tapasztaltuk, hogy legalább fél másodpercet ad egy átlagos versenyzőhöz képest. A mostani pilótáinkhoz képest talán még több is lenne, hiszen ők tapasztalatlanok. De a kezünk meg van kötve, olyan versenyzőkre van szükség, akik pénzt is tudnak hozni” – magyarázta Symonds.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik