Forma-1

Nem számít Räikkönen bajnoki címe

Lotus (lotus, kimi raikkönen, )
Lotus (lotus, kimi raikkönen, )

A Lotus tulajdonosa szerint a legfontosabb, hogy jó, versenyképes pilótáik legyenek 2014-re, akár marad Kimi Räikkönen és Romain Grosjean, akár nem.

Bár a Red Bull igen komolyan hajt Kimi Räikkönenre, Romain Grosjean pedig a hullámzó teljesítménye miatt kerülhet ki a Lotusból az év végén, a csapatot birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez arra figyelmeztet, hogy egyelőre még nincs náluk üresedés. A Lotusra ácsingózó pilótáknak várniuk kell.

“Romainnak csak úgy kell folytatnia, ahogy eddig” – mondta a luxemburgi üzletember az Autosportnak. “Sok versenyző és menedzser szimatol nálunk, legalább annyira Romain, mint Kimi helyéért, mi viszont nem fogjuk elkapkodni a döntést.”

A Lotusszal felvette már a kapcsolatot az idén a Saubernél alaposan mellényúló Nico Hülkenberg, de állítólag a Force Indiá-s Paul di Restát és a Ferrarinál bizonytalan jövőjű Felipe Massát is érdekelné az elmúlt másfél évben igen versenyképes fekete-arany autó.

Lopez leszögezte, hogy ha pilótacserére is kerül a sor, nem a felkapott név vagy a jó szponzori háttér lesz a szempont, de még a bajnoki cím sem hatná meg őket, a lényeg, hogy versenyképes pilótáik legyenek.

“Az a fő, hogy jó versenyzőnk legyen. Engem nem érdekel, hogy világbajnok-e vagy sem. Kimi talán több bajnoki címet is nyerhetett volna egykor, de akár az az egy is elúszhatott volna az utolsó pillanatban. De nem is ez érdekel, hanem csak az, hogy ő egy nagyon-nagyon jó versenyző. Ha valaki nem elég jó, akkor az se érdekelne, ha 10, 11 vagy egy tucatnyi bajnoki címe van.”

A Lotus erős alkupozíciójának oka a versenyképes autó mellett az, hogy pénzügyileg is stabilnak tűnik a háttér, miután bejelentették, hogy az amerikai és közel-keleti befektetőkből álló Infinity Racing 35 százalékos tulajdonrészt szerzett a Forma-1-es csapatban.

Lopez ezt illetően elárulta, hogy azért még nincs minden letisztázva: “Haladnak a dolgok, de rajtunk is múlik. Azért tettük meg a bejelentést, mert kénytelenek voltunk – közismert cég vagyunk, az ilyesmit nem lehet elvacakolni. De halad az ügy, rajtunk is múlik, hogy belemegyünk-e.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik