Forma-1

Nagy rendőri készültség Magyarországon

hungaroring (hungaroring, )
hungaroring (hungaroring, )

A jövő hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában lengyel, szlovák és osztrák rendőrök segítik magyar kollégáik munkáját – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Sok rendőr lesz kint a hétvégén
Fotó: MTI

A rendőrség közlemény szerint a külföldi rendőrök elsősorban a külföldi vendégek problémáinak megoldásában segítenek, könnyítik a tájékozódásukat, ellenőrzik okmányaikat és járműveiket.

Tavalyhoz hasonlóan idén is több konzulátus képviselője lesz jelen a mogyoródi Hungaroringen. A brit, német, finn és lengyel konzulok az EU tagállamai, valamint Svájc konzulátusi feladatait látják el a verseny ideje alatt.

Jövő héten csütörtöktől az azt követő hétfő reggelig a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs működik. A Pest megyei rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a Forma-1-re nagy számban érkező magyar és külföldi látogatók erősen megterhelik Mogyoród és környékének forgalmát, így a rendezvény ideje alatt Szilasligeten és Mogyoródon is forgalomkorlátozásokra kell készülni.

A hungaroringi futam az idei versenynaptár 10. nagydíja lesz. Jelenleg a címvédő Sebastian Vettel vezeti a pilóták pontversenyét 132 ponttal, de Fernando Alonso csak 21 ponttal van lemaradva a némettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik