Forma-1

A Magyar Nagydíjra lazít a Pirelli

pirelli (pirelli, gumi, forma-1, )
pirelli (pirelli, gumi, forma-1, )

A Pirelli az új gumik bevezetésével megváltoztatja a Magyar Nagydíjra szánt eredeti kínálatát, még sem lesz olyan konzervatív a választék.

A Pirelli a gumiproblémák silverstone-i kicsúcsosdása előtt a Brit Nagydíjhoz hasonlóan a Hungaroringre is a közepes és kemény keverékét tervezte szállítani, amiért a lágy keverékeken is versenyképes Lotus élesen kritizálta is az olasz gyártót.

Miután a silverstone-i defektek miatt a szállító régi-új hibrid abroncsokat vezet be a Magyar Nagydíjtól, a kínálaton is módosítani fog, tudta meg a BBC. A Hungaroringen az eredeti kemény/közepes párosítás helyett a közepes/lágy kombinációt kapják majd a csapatok.

“A 2012-es konstrukcióhoz való visszatérés miatt Magyarországon már nem lesz szükség olyan kemény keverékre” – erősítette meg a Pirelli egyik szóvivője.

A választék így névleg ugyanaz, mint tavaly, azonban mivel a Pirelli 2013-ra lágyított a keverékein, gyakorlatilag egy fokozattal lágyabb lesz, mint egy éve.

Az új, a 2012-es struktúrát az idei keverékekkel kombináló abroncsokat a csapatok a jövő héten Silverstone-ban rendezendő háromnapos teszten próbálják majd ki először.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik