Forma-1

A Lotus készül Räikkönen lelépésére

Lotus (lotus, kimi raikkönen, )
Lotus (lotus, kimi raikkönen, )

Bár nagyon szeretnék megtartani Kimi Räikkönent, a Lotusnál azért nem várják tétlenül a finn esetleges távozását. Romain Grosjean is mehet, több jelölt is képben van.

A Lotus főnökei ugyan remélik, hogy sikerül meggyőzni Kimi Räikkönent arról, hogy 2014-ben is jobb helye lesz náluk, mint a Red Bullnál lenne, azért nem akarják készületlenül fogadni az esetleges távozását.

Korábban már felröppent, hogy a csapat érdeklődik a williamses Pastor Maldonado iránt, aki talán az F1 legjobb szponzori háttérrel rendelkező versenyzője, de az utóbbi napokban mások kerültek előtérbe.

A Német Nagydíj hétvégéjén arról szóltak a hírek, hogy Nico Hülkenberg idő előtt szerződést bontott a csőd szélén egyensúlyozó Sauberrel és be is jelentkezett 2014-re a Lotushoz. A csapat főnöke, Eric Boullier kedden megerősítette ezt a L’Equipe-nek.

“Igen, kapcsolatban vagyok Nicóval” – állította, és a Force Indiánál versenyző Paul di Restát is megemlítette.

A Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez egyébként azt sem zárja ki, hogy Romain Grosjean helyére vagy akár minkét autóba új pilótát ültetnek 2014-ben: “Igen, én is hallottam a pletykákat. A Lotus egy vonzó csapat, Kimi még nem döntötte el mit akar, és az is lehet, hogy Grosjean szerződésének kifutásával lesz egy üresedés. Romain eddig jól versenyzett, de jelen pillanatban még senki sem tudhatja, hogy egy vagy kettő szabad helyünk lesz, esetleg egy sem.”

Räikkönen saját bevallása szerint nem akarja elkapkodni a döntést, de sem a Lotus, sem a kérő, a Red Bull nem akar sokáig várni. Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondta, augusztusra eldől a dolog.

“A Magyar Nagydíj után elindul a nyári szünet, Spára pedig lezárul, szóval a döntésre valamikor augusztusban kerül sor.”

Az osztrák azt is hangsúlyozta, hogy komoly, hosszú távú elköteleződést várnak Mark Webber utódjától, és ha Räikkönen erre nem hajlandó, bőven akad más jelölt is.

“Nem csak egy évről van szó, hanem mondjuk a következő háromról. A stabilitás a csapatunk egyik fő erénye. Bőven van választék – ott van Kimi és sok más pilóta is, szinte mindenki örömmel jönne hozzánk. Két erős pilótára van szükségünk, hogy a konstruktőri bajnokságot is megnyerhessük. A Ferrarinál épp ellenkezőleg csinálják, ők Alonsóra építenek, az egyéni címre koncentrálni. Mi azonban mindkettőt akarjuk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik