Forma-1

F1: mindenkit kitiltanak a boxutcából, korlátozzák a sebességet

forma-1 (f1, forma-1, baleset, hordágy, )
forma-1 (f1, forma-1, baleset, hordágy, )

A hétvégi Forma-1-es balesetnek megvannak a következményei. Illetéktelenek nem tartózkodhatnak a boxutcában.

Súlyos baleset történt a Forma-1 Német Nagydíján vasárnap. A Red Bull szerelői nem tudtak megfelelően elvégezni egy kerékcserét Mark Webber autóján, a jobb hátsó kerék elszabadult, és fellökött egy operatőrt.

A csapat 30 ezer eurós büntetést kapott az eset után, a kameraman, Paul Allen borda- és kulccsontttörést szenvedett és agyrázkódást kapott. Szerencsére nem lesznek maradandó károsodásai.


Paul Allen megúszta törésekkel
Fotó: AFP

A Nemzetközi Automobil Ügynökség, az FIA kedden határozatot hozott: az időmérő edzéseket és a futamokon a csapattagokon és a futamot irányító pályabírókon kívül nem tartózkodhat senki a boxutcában. A média képviselői csak a box falán dolgozhatnak – egyébként az operatőr a Forma-1 egyik hivatalos munkatársaként dolgozik.

2014-től lépett volna életben az a szabály, hogy mindenkinek sisakot kell viselnie ebben a zónában a csapat munkatársai közül, valamint a boxban az eddigi 100 km/h-s sebesség helyett csak 80-nal lehessen haladni, kivéve Monacót, Szingapúrt és Ausztráliát, ahol ez 60 kilométert jelentene.

Jean Todt, az FIA elnöke azzal a kéréssel fordult a Motorsport Világtanácshoz, hogy a változtatásokat azonnal léptessék életbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik