Forma-1

Magyarországon dőlhet el Alonso sorsa

fernando-alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )
fernando-alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )

Fernando Alonso azt mondja, az idei bajnoki esélyeit alapvetően befolyásolhatja majd a Magyar Nagydíj, a versenyben maradáshoz a Hungaroringen már mindenképp Sebastian Vettel előtt kellene végeznie.

Silverstone-ban Sebastian Vettel kiesésével Fernando Alonso közelebb került a lassan-lassan ellépő címvédőhöz, de a Német Nagydíjon a ferraris csak a 4. lett, míg a Red Bull-pilóta nyerni tudott.

Alonso ugyan a második a bajnokságban, de hátránya 34 pont Vetteléhez viszonyítva (157-123), az idény pedig a Magyar Nagydíjjal a feléhez ér, így a Hungaroringen már igazán jó eredményre lenne szükség, állítja.

„A fő cél minden hétvégén az, hogy Sebastian előtt végezzek, most pedig nem sikerült, úgyhogy nem lehetünk elégedettek. Tény, hogy Silverstone-ban hoztam rajta 15 pontot, de itt veszítettem 13-at, szóval nagyjából ugyanott állok. A nyári szünetre kisebb hátránnyal szeretnék menni, szóval Magyarországon már tényleg előtte kell majd végeznem. Nem könnyű, de most azonnal meg kell kezdenünk a lemaradás csökkentését!” – szögezte le a kétszeres bajnok.

A nürburgringi 4. hellyel – pusztán a futamot tekintve – azért elégedett volt: „Úgy gondolom, nagyjából ez volt a maximum. A stratégia jól működött, a nyolcadik helyről rajtoltam és az élmezőnyben végeztem, mindössze négy másodpercre Vetteltől. Szóva a versenyen nem volt rossz a tempó, de arra nem volt elég, hogy megelőzzem őket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik