Forma-1

Bírja a nyomást a Red Bull kiszemeltje

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

Daniel Ricciardót nem zavarja az a tény, hogy akár ő is lehet Mark Webber utódja a Red Bullnál.

A Toro Rosso ausztrál versenyzője magabiztosan lépeget előre a szamárlétrán. A 24 esztendős Daniel Ricciardo tesztpilótaként kezdte jelenlegi csapatánál, de a HRT színeiben debütált a száguldó cirkuszban. Tavaly már ismét a Toro Rossót erősítette, 10 pontot szorgoskodott össze az olaszoknál.


Daniel Ricciardo felkeltette a nagyok érdeklődését
Fotó: MTI

Idén ugyan még csak nyolc futam ment le, de máris túlszárnyalta tavalyi teljesítményét (11-nél jár) és vasárnap tovább szaporíthatja pontjainak számát, ugyanis a hatodik rajtkockát kaparintotta meg. A jó teljesítménye mellett azzal is magára vonta a figyelmet, hogy őt, a csapattársát, Jean-Éric Vergne-t és a Lotust erősítő Kimi Räikkönent tartják a legesélyesebbnek arra, hogy jövőre már a Red Bullnál versenyezzen.

Mint ismert, Mark Webber a Brit Nagydíj előtt jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Red Bulltól és a Forma-1-ből is kiszáll.

“Élvezem a helyzetet. Mindenképpen pozitív, hogy szóba hoztak egy ilyen lehetőséggel. Igyekszem ezt a felhajtást a magam javára fordítani, még többet dolgozom és jobban odafigyelek” – mondta a szombati időmérőt követően Ricciardo az Autosportnak.

Az ausztrál szerint ugyanakkor nem csak azóta táltosodott meg, hogy a honfitársa megtette a nagy bejelentést:

“Igen, azóta valóban volt két jó kvalifikációm, mégsem ennek tulajdonítanám, mivel eddig is keményen nyomtam a gázpedált.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik