Forma-1

Tűz ütött ki a Williams-istálló garázsában

pastor maldonado (pastor maldonado, )
pastor maldonado (pastor maldonado, )

Pastor Maldonado autójában elfüstölt a KERS. Senki sem sérült meg.

Két és fél órával a szombati Forma-1-es szabadedzés előtt kisebb baleset történt a Williams garázsában, a Német Nagydíj helyszínén.

A Nürburgringen fél kilenc körül füstölni kezdett Pastor Maldonado autójának KERS-berendezése. A Williams az alábbi közleményt adta ki:

“A Williams istálló versenyzőjének, Pastor Maldonadónak autójában a KERS meghibásodott 8 óra 30 perckor. Az autó éppen a garázsban állt. A füstöt hamar elhárították a csapat munkatársai, valamint a pálya tűzoltósága. Személyi sérülés nem történt. A csapat megkeztde a történtek kivizsgálását, és azt is vizsgáljuk, sérült-e Pastor kocsija komolyabban.”

Érdekesség, hogy 2012-ben, a Spanyol Nagydíjon éppen Pastor Maldonado győzött, majd nem sokkal a futam végét követően tűz ütött ki a Williams garázsában. Akkor 31-en sérültek meg.

A kinetikai energia-visszanyerő rendszer (angolul Kinetic Energy Recovery Systems) egy elektronikai berendezés, amely egy Forma-1-es autó fékezésekor keletkező energiáját összegyűjti, majd elektromos áram formájában raktározza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik