Forma-1

A Pirelli visszahozza a 2012-es gumikat

forma-1 (f1, forma-1, baleset, hordágy, )
forma-1 (f1, forma-1, baleset, hordágy, )

A Pirelli a hétvégi Német Nagydíjra új, kevláröves abroncsokat szállít, a július végi Magyar Nagydíjra pedig a 2012-es gumikhoz tér vissza.

A katasztrofálisan alakult, defektektől hemzsegő Brit Nagydíj után a Pirelli a hétvégén következő Német Nagydíjra új szerkezetű abroncsokat szállít.

A Nürburgringen a Kanadában már tesztelt, de a Ferrari , a Lotus és a Force India ellenkezése miatt élesben be nem vetett, acél helyett kevésbé melegedő kevlár övvel gyártott gumikat adja a csapatoknak. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezúttal az esetleges – de teljesen valószínűtlen – vétókat is felülírva engedélyezi a változtatást.

A hétvégi, időhiány miatti ideiglenes megoldás után az olasz gyártó a július utolsó hétvégéjén rendezendő Magyar Nagydíjtól visszatér a 2012-ben használt konstrukciókhoz.

A Pirelli emellett hamarosan Barcelonában és a franciaországi Paul Ricard pályán is tesztel majd, 2013-as autókkal, valamint a július 17–19-i ifjonctesztet is kiterjesztik egy nappal, amelyen az állandó versenyzők dolgozhatnak majd a gumikon, az FIA ellenőrzése mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik