Forma-1

Félelem és káosz Silverstone-ban

lewis hamilton (lewis hamilton)
lewis hamilton (lewis hamilton)

A nemzetközi sajtó természetesen a vasárnapi Brit Nagydíjon történt gumiproblémáktól hangos.

Massa bal hátsója sem nézett ki túl jól
Fotó: AFP

Ahogyan arról már beszámoltunk, Nico Rosberg győzelmével ért véget a Forma 1-es Brit Nagydíj Silverstone-ban. A futam azonban mégsem erről marad emlékezetes. A gumiszállító Pirelli abroncsai négyszer robbantak szét a futam alatt.

Ennek árnyékában nem sok szó esik Mark Webber zseniális versenyzéséről, aki a borzasztó rajt után végül a második helyen ért célba. Fernando Alonso szerencsés futamon van túl, hiszen a kilencedik helyről indulva végül felállhatott a dobogó legalsó fokára, köszönhetően a kieséseknek. A spanyol így életben tartotta esélyét a világbajnoki cím megszerzésére.

A versenyigazgatóság fejében az is megfordult, hogy véget vet a futamnak, de már olyan hírek is szárnyra keltek, melyek szerint a csapatok bojkottálhatják a Német Nagydíjat.

Nemzetközi sajtóvisszhang

Nagy-Britannia:

The Sun: „Néhányan meghalhattak volna – Button szerint sürgősen tenni kell valamit a komoly aggodalomra okot adó kiesések miatt.”

Daily Mirror: „Lewis reményei szó szerint szertefoszlottak – Hamilton pályafutása során először nyilatkozott úgy, hogy félelmet érzett az autóban ülve.”

Németország:

Bild: „Hamilton: Nem kockáztatom az életemet az átkozott gumik miatt (…) Vettel sokat veszített, Kiminek kevesebbet kellene innia.”

Süddeutsche Zeitung: „Problémák a bal hátsó abroncsok körül. A gumikkal kapcsolatos gondok miatt biztonsági megbeszélésekre kerül sor a hétvégi Német Nagydíj előtt.”

Spanyolország:

El País: „A nézők számára az idei év leglátványosabb versenye volt az, amelyen a csapatfőnökök a leintésig idegeskedtek. Silvertone-ban a szétrobbanó gumik miatt majdnem pánik tört ki a boxban.”

El Periódico: „Kontármunka: a Pirelli olyan gumikat gyártott, amelyek nem megfelelőek a Forma-1-es versenyzéshez.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „A Ferrari kimentette magát a gumi-káoszból. Öt defekt, célkeresztben a Pirelli. Rosberg győzött a káoszban.”

Corriere dello Sport: „Alonso felzárkózott: harmadik hely. A gumiverseny ismét nyitott. Félelem a pályán: szétrobbanó gumik, balesetek egymás után. Most lehet sztrájkról beszélni.”

Franciaország:

L’Équipe: „Darabokban a Forma-1. Korábban viccelődtünk a Pirellivel, tegnap óta már komolyan aggódunk.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Négy óriási defekt! A Forma-1-es futam a brit autósport otthonában majdnem katasztrófába torkollott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik