Forma-1

Hamilton űridővel nyerte az időmérőt

A Forma-1-es Brit Nagydíjon a két Mercedes indul az első sorból a vasárnapi nagydíjon. Mögöttük a két Red Bull startol.

Lewis Hamilton az első időmérő szakasz kezdete után 4 perccel még a boxutca szélén integetett a nézőknek, Sebastian Vettel pedig csak 8 perccel a vége előtt jött ki mért körre.

Sokáig Romain Grosjean vezetett, de aztán kijöttek Rosbergék, és a Mercedesek az élre is álltak, eddig is ők domináltak Silverstone-ban a hétvégén, és egyébként is, az idei időmérőkön. Jól mentek a Force Indiák (akik hazai pályán versenyeznek a hétvégén) és a Toro Rossóval Daniel Ricciardo is, aki már közölte, szívesen lenne Mark Webber utódja a Red Bullnál.

Kiesett Charles Pic, Max Chilton, Guido van der Garde, Jules Bianchi, Esteban Gutierrez és Waltteri Bottas. A két Ferrari csak a 15. és 16. helyen végzett ekkor.


Lewis Hamilton
Fotó: AFP

Webberé volt a második etap első gyors köre, Sutil tapadt rá, de aztán jött Rosberg és Hamilton, oda is értek az első két helyre. Három perccel a szakasz vége előtt Vettel átvette a vezetést, a két McLarennek viszont izgulnia kellett. Ricciardo fél perccel a vége előtt a harmadik helyre jött fel.

A végén aztán kiesett Hülkenberg, Maldonado, Vergne, Perez, Button és Felipe Massa. Raikkönen éppencsak becsúszott a tízbe, Webber pedig Vettel mögött a 2. helyen fejezte be a szakaszt.

A zárószakasz elején Rosberg nagyon jó időt ment, majd Hamilton még jobbat. A két Red Bull nem tudta megközelíteni a Merciket. 1:30.096 volt Hamilton ideje, csak heten autóztak mért kört a szakasz első felében. Aztán mindenki visszabújt a házikójába, és szokás szerint az utolsó pillanatra mindenki kiment a pályára.

A versenyfutásból Hamilton jött ki győztesen (1:30 alá ment), mögötte Rosberg, Vettel, Webber, Di Resta, Ricciardo, Sutil, Grosjean, Raikkönen, Alonso lett a sorrend.

Eredmény – Forma-1, Brit Nagydíj, időmérő edzés:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:29.607
2. Nico Rosberg (Mercedes) 1:30.069
3. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:30.211
4. Mark Webber (Red Bull)
5. Paul Di Resta (Force India)
6. Daniel Ricciardo (Toro Rosso)
7. Adrian Sutil (Force India)
8. Romain Grosjean (Lotus)
9. Kimi Raikkönen (Lotus)
10. Fernando Alonso (Ferrari)
11. Jenson Button (McLaren)
12. Felipe Massa (Ferrari)
13. Jean Eric Vergne (Toro Rosso)
14. Sergio Perez (McLaren) 
15. Nico Hülkenberg (Sauber)
16. Pastor Maldonado (Williams)
17. Waltteri Bottas (Williams)
18. Esteban Gutierrez (Sauber)
19. Charles Pic (Caterham)
20. Jules Bianchi (Marussia)
21. Guido van der Garde (Caterham)
22. Max Chilton (Marussia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik