Forma-1

Räikkönen: Lotus, Red Bull vagy kiszállás?

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Kimi Räikkönen továbbra sem tudja, hogy marad-e a Lotusnál vagy elfoglalja a Mark Webber távozása után megüresedő helyet a Red Bullnál. Komoly dilemma.

Miután Mark Webber csütörtökön bejelentette, hogy 2013 végén elhagyja a Forma1-et, Kimi Räikkönen tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy 2014-től Sebastian Vettel csapattársa legyen a Red Bullnál.

A 2007-es bajnok tavaly és idén jelentős sikereket ért el a Lotusszal, de szerződése még nincs 2014-re. Ő maga sem tudja, mi legyen.

“Továbbra sem tudom megmondani, mi lesz jövőre, nem változott a helyzet az elmúlt hétvégén. Nyilván egyre komolyabb az esélylatolgatás, de a döntésemet nem igazán befolyásolja az üresedés sem” – mondta a finn Silverstone-ban.

“Még nincs szerződésem, de ez normális az F1-ben. Amíg nincs dokumentum, addig nincs mit mondanom, de amint lesz valami, rögtön bejelentem – nekem is könnyebb úgy, mert akkor nem nyaggatnak tovább ugyanazokkal a kérdésekkel.”

Räikkönen hangsúlyozta, hogy nehéz döntés előtt áll. A Red Bull vonzó lehetőség, de a Lotus ideális csapatnak tűnik számára.

“Akárhogy döntsek is, nem lesz könnyű. Sosem az. Nem most először akad több lehetőségem, egyszerűen ki kell választani a pillanatnyilag legjobbnak tűnőt. Előre nehéz megtippelni, hogy jó-e a döntés vagy sem, de utána aztán viselni kell a következményeit.

Nekem egyáltalán nem gond, hogy ki mellett versenyzek. Sosem én döntöttem a csapattársról, szóval engem nem is izgat ez. De ha úgy alakul, akkor (Vettel csapattársaként) nyilván könnyebb lenne, mint néhány más esetben.”

De a Lotus tökéletesen alakult, nélkülük nem tértem volna vissza az F-1-be. Persze ők sem jártak rosszul velem, szóval nincs ok panaszra. Nyilván van még min javítani, de eddig nagyszerűen éreztem magam a csapatnál, szóval emiatt is nehéz lesz a döntés.”

Räikkönen a fentiekkel együtt azért a kiszállás lehetőségét is meglebegtette: “Amíg nincs szerződésem, az is benne van, hogy jövőre nem versenyzek az F-1-ben. Messze van még a jövő év eleje, sok dolog történhet az életben, ami eldöntheti a kérdést, úgy is alakulhat, hogy nem versenyzek tovább. De azt hiszem, valószínűbb, hogy jövőre is itt leszek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik