Forma-1

Raikkönen az egyik jelölt a Red Bullnál

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

A Formula 1-ben versenyző Red Bull-istálló csapafőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy a finn világbajnok nagyszerű utóda lenne az idény végén távozó Mark Webbernek.

Miután a Red Bullnál felmerült Kimi Raikkönen neve, a csapat német versenyzője, Sebastian Vettel azt nyilatkozta, hogy neki semmi problémája sincs a Jégemberrel, ezért részéről nem látja akadályát a közös munkának.

A vasárnapi brit verseny előtt, ahol Mark Webber harmadik győzelmét ünnepelheti négy év leforgása alatt, Christian Horner elmondta, hogy még nem született végleges döntés az ausztrál jövőjével kapcsolatban. Tehát akár újabb egyéves szerződést is köthetnek a veterán pilótával az idény folyamán.


Fotó: AFP

Azonban a szakértők nem sok esélyt látnak arra, hogy Webber az újabb, összesen hetedik szezonját is a konstruktőri világbajnoki címvédő csapatnál töltse. Egyrészt mivel a nyár folyamán már a 37. életévét tölti, másrészt a csapaton belüli feszültségek egyre gyakrabban kiélesednek, gondoljunk csak a Malajziában történtekre, ahol német csapatársa – megtagadva a csapat utasításait – megelőzte Webbert és így nyerte meg a versenyt.

Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyon sok pilóta szeretne a Red Bull csapatában versenyezni. Hogy Mark maradni akar-e, azt csak ő tudhatja. Ha távozik, akkor hozunk egy jobb pilótát a helyére”- tette hozzá a csapatfőnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik