Forma-1

A Red Bull csak viccelt a teszttel

Red Bull (red bull, koppenhága, )
Red Bull (red bull, koppenhága, )

A Red Bull motorsportfőnöke tisztázta, hogy a csapat nem készül a Mercedeséhez hasonló privát tesztre, tiszteletben tartják a szabályokat.

A Mercedes viszonylag olcsón megúszta a Pirellivel közös, májusi titkos tesztjét, a csapat mindössze megrovást kapott, és nem vehet majd részt a júliusi háromnapos ifjoncteszten.

A büntetés még a Mercedest is meglepte, egy, a múlt pénteken készült, de csak most közzétett Bernie Ecclestone-interjúban az F1 ura épp a beszélgetés közben kapta a hírt az ítéletről, majd ő tájékoztatta telefonon a márka motorsportfőnökét és a csapat társtulajdonosát, Toto Wolffot, aki Ecclestone elmondása szerint maga is „megdöbbent”.

Az ügyet hivatalosan elindító Ferrari és Red Bull szintén megdöbbent, olyannyira, hogy az olasz csapat vitriolos írásban kommentálta az esetet, míg a címvédők felvetették, hogy ennyi erővel nekik is megéri kihagyni az ifjonctesztet és különvonulva tesztelni, ahogy a Mercedes tette.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko aztán cáfolta, hogy komoly szándékról lenne szó.

„Csak vicc volt, természetesen nem akarunk szabályt szegni – szögezte le az osztrák. Csak ironizáltunk, arra akartunk rámutatni, hogy egy ilyen ítélet után akár meg is éri a kockázat. Egyszerűen elkeserít minket, hogy valakit minden pontban bűnösnek találnak, aztán azt a büntetést szabják ki rájuk, amit maguk javasoltak önmaguknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik